“Politiet got game”

Felles basketglede mellom ungdommer og politifolk.
Foto: Janet Ohemeng
Ungdommer og politifolk viste sine basketevner under årets Drugfree Zone-arrangement i Kubaparken. 

Arrangementet er et initiativ av basketballspiller og Idol-deltaker Orji Okoroafor. Parken ligger mellom Alexander Kiellands plass og Grünerløkka.

– Vi begynte med Drugfree Zone fordi området ble brukt til å rekruttere unge til å drikke og røyke hasj. Det medførte at vanlige brukere ikke ville bruke banen. Vi dannet derfor en samarbeidsgruppe med bydelen, uteseksjonen, politiet og flere andre instanser for å danne et bedre og tryggere miljø, sier Okoroafor til utrop.no.

Årlig arrangeres basket- og dansekonkurranser i parken. Det er åpent for alle. Budskapet er at det er et narkotika-fritt arrangement, der unge kan være sammen for å dele sine interesser uten rus. Vinnerne av konkurransene fikk også med seg premier på 2000 kroner og oppover. Små som store møtte opp, noen spilte basket, andre danset. Alle som ville fikk gratis pølser og brus.  

Initiativtaker: Orji Okoroafor var konferansier og humørspreder.
Foto : Janet Ohemeng

Støtter venninen
Jentene, Defne, Ida (14), Jenny (13), Negin (14) og Hafsa (13) bor bare minutter unna parken og var der for å støtte venninen sin som skulle være med i dansekonkurransen. 

Moro: ikke alle fulgte med på turneringen. Her gliser Hafsa, Ida, Defne og Negin til kamera.
Foto : Janet Ohemeng

– Det er gøy å være her. Det kom ikke så mange i dag fordi det holdes en annen streetdance-konkurranse et annet sted, men vi kom for å se hva som skjer og for å støtte venninen vår, sier Ida (14).

Drugfreezone i kubaparken