Katedral for Tapte Drømmer

 
Foto: Fly Global Media
Norsk-rumensk-fransk artistsamarbeid gir ut plate i morgen for utsatt minoritetsgruppe.
0Shares
CD’en Katedral for Tapte Drømmer er et musikalsk portrett av artisten og musikeren Solfrid Molland. Molland har vokst opp med europeisk klassisk musikk, russisk folkemusikk og sigøynermusikk. I Katedral for Tapte Drømmer har hun valgt ut en samling sigøynermusikk og sigøynerpoesi som hun synger innrammet av egne komposisjoner. Komposisjonene er instrumentalstykker skrevet til ulike katedraler i Europa. 

– I denne debutplaten setter hun bl.a. søkelys på Europas største minoritet, romfolket, og hun har fått med seg rumenske Taraf de Haidouks (bildet) og den fransk-russiske sangeren og gitaristen Pascal de Loutchek, skriver MIC Norway i en pressemelding

Europeisk “blues”

Romfolkets musikk kalles “Europas blues” i betydningen et undertrykket folks stemme. Sangene fremføres i samarbeid med sterke representanter for romfolkets musikalske tradisjoner. I tillegg har hun med to norske jazzmusikere; Hayden Powell (trompet) og Jo Fougner Skaansar (kontrabass). Solfrid Molland selv synger og spiller piano og trekkspill. 

CDen utgis på Kirkelig Kulturverksted 21. oktober, og Molland starter lanseringsturneen i november.