Sjikanerer minoritetsartister

 
Foto: adil.no
Livet som artist kan være spesielt tøft for artister fra minoritetsmiljøer. Adil Khan har blitt truet på livet og fikk høre at søsteren hans skulle voldtas.
Trusler er ikke nytt for hovedrolleinnehaveren i Taxi. For Adil Kahn, som fikk sitt gjennombrudd i Dansefeber på TVNorge, har ikke truslene bare kommet fra norske rasister. Også fra det pakistanske miljøet er tilbakemeldingene kraftige.
– Både på Facebook og i e-poster fikk jeg høre at faren min var en hallik, at søsteren min skulle voldtas, og siden jeg er danser fikk jeg høre at knærne mine skulle bli knust, skriver NRK.
Rap-duoen Prayaz fra Holmlia i Oslo synger om vold mot kvinner og blir selv truet med vold.
– Vi fikk blant annet beskjed om at vi skulle huske hva som skjedde med Benjamin Hermansen, sier norsk-pakistanske Shazeb Iqbal og Zain Ebad.
Feil å ikke anmelde
Både Khan og Prayaz har snakket med politiet, men så langt ikke anmeldt truslene. Førsteamanuensis Inger Marie Sunde ved Politihøgskolen i Oslo, som har doktorgrad på nettkriminalitet, sier at sporene i slike saker forsvinner fort og at det derfor er viktig med en rask anmeldelse.
– Og det er viktig at hatefulle ytringer blir anmeldt, sier Sunde. Uten en anmeldelse, kan ikke politiet gjøre noen ting, sier hun til NRK.