En global drabantby

Utfordringer i mangfoldet: Groruddalen og Oslo Øst er det mest innvandrertette området i hovedstaden. I bydel Alna er det opptil 148 nasjoner som bor sammen. En stor del av nykommerne har liten eller ingen utdanning og behov for tilrettelagt norskopplæring. Budsjettforslaget for 2012 er preget av sterke kutt, og kan gjøre situasjonen verre for denne gruppen.
Foto: Marcus Ramberg
I dag lanserer forskerne i Alnaprosjektet sin første bok.

Forskerne har vært i skoleklasser, barnehager, kirker, moskeer, templer, borettslag, fritidsklubber, samt lag og foreninger i Furuset. Resultatet er boken “Den globale drabantbyen”, skriver nettstedet mombloggen.blogspot.com.

Ifølge forfatterne gir boken en rik forståelse om det nye voksende felleskapet basert på vitenskap fra teologi, sosialantropologi, samfunnshistorie og medievitenskap.

– Her vil du møte fortellinger og visuelle presentasjoner fra Alna og denne folkerike dalen. 

Aktuell for lærere

Boken vil ifølge forfatterne være aktuell for studenter både i lærer- og førskolelærerutdanning, sosialfaglig utdanning og i ulike samfunnsvitenskapelige fag.

– Vi ser også at den kan være av interesse for forskere og andre som ønsker større forståelse og innsikt i hvordan det er å vokse opp, gå på skole og høre til i en moderne flerkulturell drabantby, skriver mombloggen.blogspot.com.