Nytt artistslipp fra Oslo World Music

 
Foto: osloworld.no
Afrikansk blues, samisk americana, slåttemusikk, tidligmusikk og samtidsmusikk. Alt er representert når Oslo World Music Festival går ut med sitt andre artistslipp.
0Shares

20. april i år slapp Oslo World Music Festival nye nettsider og sine første artister. I dag gjør festivalen rede for nye og festivalklare artister i en pressemelding.

– Sammen viser de spennet i og variasjonen av den musikken vi ønsker å vise ved årets festival, går det frem i pressemeldingen.

Afrikansk blues og slått

Boubacar Traoré (bildet) fra Mali er blant de største artistene innen afrikansk blues, og spiller på intime The Crossroad Club. Folkemusikkduoen Sudan Dudan kommer til samme scene og spiller sin særegne blanding av slåttemusikk.

Oslo World Music samarbeider i tillegg med Cosmopolite og Riddu Riddu-festivalen, førstnevnte som feiring av deres 20-årsjubileum.

Stor bredde 

Et annet navn er Siwan Jadid, et prosjekt initiert av Jon Balke som presenterer tidligmusikk fra middelhavsregionen. Jadid er en blanding improvisasjonstradisjoner, barokkmusikk, og arabisk klassisk musikk, fremført av et knippe av fantastiske solister og ensemblemusikere fra ulike tradisjoner.

– Artistene viser den bredden vi vektlegger i programmeringen. Her er det flere scoop, kanskje spesielt Boubacar Traoré på vår intimscene. Og selvfølgelig også Kronos Quartet, som er en av årets headlinere, skriver festivalsjef Alexandra Archetti Stølen i pressemeldingen.