Jane Birkin ut, Bregovic inn

 
Foto: Veli Markovski
Forrige uke mistet Oslo World Music Festival en av sine headlinere da Jane Birkin avlyste grunnet sykdom. Nå har man funnet erstatteren.
0Shares

Erstatteren det er snakk om er en av de mest verdenskjente eksponentene for balkanmusikken, nemlig Goran Bregovic & His Wedding & Funeral Band.

Bregovic (bildet) startet sin musikkarriere som rockestjerne i Jugoslavia på 70- og 80-tallet, og var en av de første til å kombinere tradisjonell balkanmusikk med rock og pop. Han har også hatt stor suksess som filmmusikk-komponist blant annet for Emir Kusturica, samt for Sacha Baron Cohen i filmen Borat. Han har laget musikk for et knippe artister som Iggy Pop, Sezen Aksu og The Gipsy Kings.

Bregovic er født i Sarajevo med serbisk mor og kroatisk far. Han kaller seg selv “jugoslav” og lager musikk som forener alle uttrykkene fra regionen: alt fra gypsy brass band, tradisjonell bulgarsk musikk, sekkepiper, elgitarer, tradisjonelle trommer og strykeinstrument. De siste årene har han turnert med sitt Wedding & Funeral band. I høst er han plateaktuell og spiller for første gang på Oslo World Music Festival.

Les mer om han her!