Lysvandring som kulturutveksling

Illustrasjonsfoto: Flickr.
Foto: flickr.com
Søndre Nordstrand, en av Oslos mest mangfoldige bydeler, holdt høstmoro med fakler i det iskalde regnet.
0Shares

Lysvandredeltakerne møtte frem i skolegården på Hallagerbakken. Her var det salg av samosa, informasjon og underholdning før representanter Ungdomsrådet (bildet) viste vei nedover i skogen.

Også bydelsutvalgets leder, Shahbaz Tariq (Ap), fikk tale. Han understreket at lysvandringen for

Foto: Arkiv.
Foto : Claudio Castello
mange var bokstavelig talt et lyspunkt.

– For bydelen vår er dette en mulighet til å vise seg frem fra sin beste side. Av den grunn har vi invitert både innbyggere og andre ulike aktører.

– Vi har en felles referanse som skaper samhold i bydelen.

Trenger naturlige møteplasser

En trio med lærerinner på Hallagerbakken skole kledde seg ut som indiske dansere og underholdt i samlingen i forkant av vandringen.
Foto : Claudio Castello

Lysvandringen er en slik møteplass, særlig når Søndre Nordstrand er en såpass stor bydel med mindre enheter og uten veldig mange naturlige møteplasser.

– Ved å oppleve noe felles har man en felles referanse som skaper samhold i bydelen. Vi beveger oss for å møte hverandre, og ikke minst for å komme oss ut av sofaen. Jeg håper særlig det sistnevnte kan være en inspirasjon til flere turen i fremtiden, og en bedre livskvalitet for flertallet av beboerne, påpekte han.

Sosial integrering

Flere hundre deltok i den årlige fakkelvandringen, blant annet flere foreldre og skolebarn med flerkulturell bakgrunn. En av disse var Holmlia-beboer og norsk-pakistaner Afzhal. Afzhal som er i 50-årene og jobber til vanlig som bussjåfør føler det er viktig å være med på slike arrangementer.

– Jeg er her for tredje gang, like mange som det har vært arrangert. og føler jeg mye bedre kjent med folk i nærmiljøet, både norske og av andre nasjonaliteter, påpekte han.

Ruten gikk rundt Holmlia og Søndre Nordstand, før den endte nedover i Hvervenbukta hvor en mini-Melafestival skapte god stemning og papirlanterner med gode ønsker ble sjøsatt.