Flerkulturelle fortellinger gledet barn på Veitvet

Sarah Ramin Osmundsen (t.v) er Spoken Word poet, sanger og forteller. Hun har bakgrunn fra Norge og Martinique. Clifton Harrydass (t.h) kommer fra tvillingøyrepublikken Trinidad & Tobago. Han har spilt Trinidad & Tobago sitt nasjonalinstrument "Soprano Steel pans" i over 17 år
Foto: Kathleen Morley
Lørdag var det duket for førjulskos for de minste på Veitvet senter i Groruddalen.
0Shares

På programmet sto blant annet “Ylvas eventyrstund», med norske folkeeventyr, og forteller Sarah Osmundsen hadde med seg musiker Clifton Harrydass på steel drum. I tillegg fikk senteret besøk av barnebokforfatter Martin Nygaard som deler ut drops fra Godteposebøkene. Til slutt danset Gloria Riveros fortellinger fra sitt hjemland Paraguay.

Bok på Veitvet

Arrangør av eventyrstunden er prosjektet “Bok på Veitvet». “Bok på Veitvet” er tenkt som en prototype på hvordan steder som har mistet eller ikke kan få et lokalt bibliotek, kan lage selvorganiserte bibliotekalternativer. Prosjetet har det siste året samlet inn ca. 5000 brukte bøker, via lokalmiljø og omtale i lokalaviser og på Facebook. Her kan folk levere sine gamle bøker for at andre kan få glede av dem.

Gloria Riveros er utdannet danser og koreograf. Gloria er født i Asunción, Paraguay, men har vært bosatt i Norge siden 1986. Hun har blant annet utdanning I ballet og folkedans fra den nasjonale danseskolen i Asunción.
Foto : Kathleen Morley

Det åpne biblioteket baserer seg på dugnad og tillit, og man kan låne bøker uten noen form for ytre registrering. “Bok på Veitvet” samarbeider med den lokale kulturkaféen Villa Veitvet om sine arrangementer, og publikum fikk anledning til å kjøpe mat og drikke der under arrangementet 8. desember.

Ylva Hansen Morley er 16 år og kommer fra Veitvet. Hun har jobbet med dubbing av film siden hun var 11 år gammel, og har blant annet lånt stemmen sin til serier som A.N.T og Med Bestefar i lomma.
Foto : Kathleen Morley