By:Larm à la multikulti

Under årets by:Larm kan du få med deg halvt bulgarske Mikhael Paskalev. Han er også nominert til å vinne Statoil stipendet.
Foto: Wikimedia Commons
Onsdag 13. februar til lørdag 16. februar forvandles Oslo sentrum til en stor scene. Det er klart for by:Larm og programmet florere med flere flerkulturelle artister.
0Shares

I går, onsdag 13. februar gikk årets by:Larm festival av stabelen. I løpet av festivalens fire dager, vil et hundretall etablerte og uetablerte artister opptre på 16 ulike scener, spredt rundt i hele Oslo sentrum.

Festivalen som for første gang tok sted i 1998, da i Trondheim og som en konferanse for den norske musikkbransjen, har med årene bare ekspandert og blitt den viktigste arenaen for folk i musikkbransjen. På femten år har by:Larm blitt den største musikk-konferansen i Norden. Og som de selv skriver på sine hjemmesider, et viktig bindeledd mellom norsk og internasjonal musikkindustri.

Under årets by:Larm er det flere up-and-coming artister med en flerkulturell bakgrunn som er absolutt verdt å sjekke ut.

by:Larm er blitt den viktigste arenaen for folk i musikkbransjen.

Phil T. Rich
Phil T. Rich vant for en uke siden tittelen som årets urørt, med låta ”Gal”. På etterfesten signerte han platekontrakt med EMI.

På by:Larm sine sider skriver de at Phil har mange spesielle attributter som gjør han til mer enn bare en artist. For en smakebit på hva Phil kan tilby under årets by:Larm, klikk deg videre her!

Mikhael Paskalev
Halvt bulgarske/ halv Sunnmørske Mikhael Paskalev slipper i disse dager ut sitt aller første album. Fra før er han kjent som Urørtvinner og i år er han nominert til å vinne Statoil stipendet som blir utdelt på lørdag.

Paskalev slo for fullt gjennom med låta ”I spy”, som du kan høre ved å klikke deg videre her.

Bugge presenterer: Amina Sewali
Bugge presenterer er Bugge Wesseltofts faste innslag på Victoria jazzscenes lørdagsbooking på by:Larm. Her løfter han fram personlige favoritter han har stor tro på, og det er virkelige skatter han finner. En av disse er den uslepne diamanten, Amina Sewali.

Amina Sewalis vakre stemme åpnet Spellemann utdelingen i fjor, hennes opptreden kan du se her.

Disaster in the Universe
Bandet Disaster in the Universe blir på by:Larm sine hjemmesider betegnet som ”et nytt alternativt rock/elektronika/psykedelia band med tropiske instrumenter og rytmer”. Sangene fremføres på engelsk, fransk, portugisisk, spansk og ronga.

Bandet slo gjennom for fullt i sommer med låta ”Beach House”.

Equicez
Bandet Equicez består av rapperne F’EM One og Cast fra Kolbotn utenfor Oslo. De slo gjennom for ti år siden og låta deres ”Barnslig” ble en så stor hit at den halet i land Spellemannprisen for ”Beste Sang”. Albumet ”State of Emergency” vant Spellemannprisen i 2003 i klassen hiphop.

Nå er gutta tilbake etter noen års pause med ny video og låt, ”Hardcore Encore”.

Nosizwe
Nosizwe er Madcon-Tshawes lillesøster. Nå prøver hun å slå gjennom som musikker med en litt annet vri enn storebror. Hennes debutplate vil bli gitt ut i løpet av sommeren 2013, men ved å klikke deg videre her kan du få en smakebit av hva plata har å tilby.

Kaveh
18 år gamle Kave Kholardi fra Grünerløkka i Oslo er for mange kanskje best kjent fra P3 dokumentarserien ”7 Steg Mot Toppen”. Under årets by:Larm kan du høre den unge rapperen fremføre blant annet hitlåta ”Tiden er Din”.

Zawadi
Zawadi er en rapper/sanger fra Oslo. Han henter inspirasjonen til musikken sin fra golden era hiphop, reggae, grime, soul og kwaito. Han første singel ble sluppet ut i høst og debutalbumet vil bli sluppet i løpet av 2013, hvor artister som Admiral P, Sisi, Nosizwe gjester.

Klikk her for å høre låta ”Back Against the Wall”.

Fela
Fela slapp sitt debut album D.U.R.E i oktober 2012 og første singel og video ”WPYTM” (Who passed you the mic) ble sluppet i januar 2012. Låta falt i smak hos Lydverket radio og fikk massiv støtte på YouTube. Du kan høre låta og se videon ved å trykke her.

For å sjekke ut hele by:Larm sitt program, klikk her