Kinesisk nyttår med flerkulturell vri

Kinesisk folkedans hører kinesisk nyttårsfeiring til.
Foto: Privat
Chilensk cueca og andre mangfoldige kulturinnslag, sett av norsk- og madarintalende tilskuere, fikk prege  inngangen til slangens år. 

Tidligere i februar ble arrangementet avholdt på Oslo handelskammer i regi av NKSO, Organisation of Norwegian Chinese Cooperation. Organisasjon er medlem av Buskerud innvandrerråd, og arrangerte den sedvanlige kinesiske nyttårsfesten for første gang.

– Vi ser frem til et år fullt av inspirasjon, muligheter og positive resultater for våre medlemmer, venner, samarbeidspartnere og NKSO. Vi tror på verdien av nettverket i en globalisert verden, skrev organisasjonen på sine nettsider i anledning nyttårsfeiringen.

Representanter fra den kinesiske ambassade var tilstede, i tillegg til Anne Syversen, administrasjonsdirektør i IMDi. Stortingsrepresentant Svein Roald Hansen holdt også foredrag om Kina og kinesernes rolle i den nye globaliserte verden.

Zhongying Kristoffersen, leder i NKSO, Organisation of Norwegian Chinese Cooperation, i det hun ønsket de fremmøtte velkommen.
Foto : Privat

Viste mangfoldet frem
Leder i INLO (Innvandrernes landsorganisasjon), Ana Isabel Lopez Taylor, holdt også en tale.

Likevel fikk også andre kulturuttrykk utfolde seg. Her er den chilenske folkedansgruppen Ayekantun i aksjon.
Foto : Privat

– Arrangementet var et flott bidrag for det flerkulturelle Norge. I tillegg til norske og utenlandske artister, som spilte instrumentalt fra Nepal og Kina, hadde vi også Ayekantun som framførte chilensk folkemusikk, og en filippinsk dansegruppe, sier hun til Utrop.