Hugh Masekela til årets Oslo Jazzfestival

 
Foto: Tom Beetz
Under Mela-festivalen i 2010 var over 50 000 mennesker på Rådhusplassen for å oppleve legenden Hugh Masekela. I august kommer han tilbake til Norge for å spille på Oslo Jazzfestival
0Shares

– Hugh Masekela er en av Sør-Afrikas desidert største jazzmusikere og en markant politisk stemme. Han har markert seg innen både pop, jazz og verdensmusikk, og i tillegg til millionsalg i eget navn, er han kjent fra samarbeid med artister som Harry Belafonte, Miriam Makeba, Bob Marley, Paul Simon og Stevie Wonder. Han er også særlig kjent for sitt samfunnsengasjement, og med musikken som kanal, kjempet han mot Sør-Afrikas apartheidregime i nærmere 30 år, skriver oslojazz.no i en pressemelding.

Etter apartheidregimets fall flyttet Masekela (bildet) hjem til Sør-Afrika, og hans årelange kamp for Nelson Mandelas løslatelse er nå erstattet med et omfattende samfunnsengasjement knyttet til dagens utfordringer både i hjemlandet og i Afrika for øvrig. Han er blant annet engasjert i arbeidet mot HIV/AIDS og fattigdom. I tillegg er han en dedikert talsperson for bevaring av Afrikas kulturarv.

Fortsatt aktiv
Men det er musikken som står i sentrum, og Masekela er fortsatt svært aktiv både live og i studio. I år er han aktuell med Europa-turné og med albumet Playing @ Work.

– Oslo Jazzfestival 2013 starter mandag 12. august og varer til lørdag 17. august. Masekela spiller på Rockefeller fredag 16. august, og dette blir hans eneste konsert i Norge i år, skriver oslojazz.no videre.