“Vestkantsvartingene” slår an

 
Karpe Diem lagde historie på lørdag. Hele 9 000 utsolgte billetter til den største hip-hop konserten fra et "norsk" band. Terningkast 6 i alle medier.
0Shares

Det fant sted en historisk begivenhet på lørdag – første gang et norsk hip hop-navn fyller Oslo Spektrum.

Både VGs og Aftenpostens anmeldere gir terningkast 6.

– Karpe Diem har med musikken sin klart å treffe en nerve hos det brede lag i befolkningen. Og selv om de nå strengt tatt er like mye en pop-duo som en rap-duo, så har de aldri blitt kritisert i for sterke ordelag av de mer tradisjonelle rapartistene i landet. At norsk hip hops gudfar Tommy Tee og hans TP Allstars varmer opp er talende i så måte, skriver Aftenposten.

Det er så til de grader hurrastemning at selv bass- og gitarsoloer glir ned på høykant.

– De har gjort akkurat som de har villet i kveld, og utførelsen av visjonen deres står til toppkarakter. I dag er det publikum som har stjerner i øya, og stjernene heter Chirag og Magdi, skriver avisen videre.

VGs anmelder hyller bokstavelig talt artistene Chirag og Magdi, og innsatsen:

– Karpe gjør det de er aller best på, og lager en vidunderlig rørende, heidundrende fest. «Vestkantsvartingene» elsker det de gjør, de elsker fansen sin og de elsker byen sin. Alt dette understrekes til fulle, skriver VG. Og det er så til de grader hurrastemning at selv bass- og gitarsoloer glir ned på høykant.

Også Side2 gir terningkast 6
– Fantastisk Spektrum-debut, skriver de. – De er energiske på scenen, og vokalt sterke. Fantastisk live act, og låta Jens er bare starten på en to timer lang følelsesladet og underholdende reise, med allsang fra jublende fans og null pauser til klesskift, skriver side2.

Se store bilder fra konserten her! (ekstern lenke)

Frysningframkallende maktdemonstrasjon fra Karpe Diem, mener Dagbladets anmelder som også ruller ut terningkast 6.

– Forskjellen fra de to unge rapkidsa Karpe en gang var, til dagens gjennomproffe, scenevante og sjangerblandende artister er nemlig påtagelig, og det enorme spennet fra to rappere og en platespiller til liveopplevelsen Chirag og Magdi har skapt sammen med bandet, Something Sally, blir også ekstra tydelig når kveldens oppvarmere inntar scenen, skriver Dagbladet.