Hedret indisk superstjerne

Vinod Khanna (midt i bildet) fikk en varm velkomst da han ankom Oslo for noen dager siden
Foto: Facebook/Gjengitt med tillatelse fra Mohan Varma Singh
Vinod Khanna, den indiske skuespilleren og politikeren er på Norgesbesøk i disse dager. Ungdomsorganisasjonen Fredsduene hedret ham med sin pris "Ball of Peace" i går. 
0Shares

Høyrepolitiker Mohan Varma Singh tok initiativet til å få den kjente Bollywood-profilen og politikeren Vinod Khanna til Norge. Singh er også tilknyttet det indiske politiske partiet Bharatiya Janata Party (BJP), som er et av de største konservative partiene i India.

Khanna ble hedret i Oslo i går på et arrangement i forbindelse med den tradisjonelle Vaisaki-festivalen, som feires over hele den nordlige delen av det indiske subkontinentet.

– Enestående menneske
– Vi ønsket å hedre Vinod Khanna for hans arbeid for fred og forbrødring mellom folkene. Derfor ga vi ham prisen “Ball of Peace”, eller Fredsballen, som vi har delt ut hvert år siden 2005.

Det sier Surgol Ghairat, styreformann i den Furuset-baserte organisasjonen Fredsduene for ungdom. Ghairat beskriver Vinod Khanna som et enestående menneske.

– Han står for mange av de samme verdiene som Fredsduene. I min tale til Khanna i går trakk jeg fram arbeid for ungdom, samt fremming av demokratiet og FNs tusenårsmål, blant mye annet, sier Ghairat.

Surgol Ghairat fra Fredsduene for ungdom er glad for at Vinod Khanna kunne komme til Norge for å motta fredsduenes pris.
Foto : Claudio Castello

Prisen Fredsballen ble første gang delt ut på Norway Cup i 2005, og har siden den gang gått til blant annet Rigmor Andresen, Rafel de la Rubia og Muhammad Ali. 

Allsidig karriere
Vinod Khanna, som fikk prisen for 2012, og som han nå endelig hadde mulighet til å motta personlig, hadde sin storhetstid som Bollywood-skuespiller på 1970- og 80-tallet. Da oppnådde hansuperstjernestatus med hovedrollen i filmer som Parvarish (1977) og Qurbani (1980). I 1997 meldte han seg inn i Bharatiya Janata Party (BJP), som står på høyresiden i indisk politikk. Han ble året etter valgt inn i kongressen og senere, i 2002, ble han minister for kultur og turisme. 

Stor feiring
I kveld blir det feiring av den indiske kjendisen på Mona Lisa i Oslo.