Bomber eksploderte under Boston maraton

Kaos ved målområdet etter at to bomber eksploderte ved målområdet til Boston maraton
Foto: Aaron Tang
Flere medier melder om at det kan dreie seg om et terrorangrep. Hittil er tre bekreftet døde etter angrepet.

To bomber gikk av rundt klokken 21 i går kveld norsk tid mens tusenvis av maratonløpere strømmet gjennom gatene i Boston. Eksplosjonene skjedde i nærheten av målområdet, ifølge New York Times. Tre personer, blant dem en gutt på åtte år, er bekreftet døde etter eksplosjonen. I tillegg er et stort antall såret, flere av dem meget alvorlig. 

– Vi var mellom en til halvannen kilometer borte da vi hørte to kraftige drønn. Vi så ikke noe røyk fra der vi var. Det var to smell, det var det ingen tvil om, sier Janicke Ekelberg (40) som deltok i maratonløpet til VG.

Undersøker leilighet
Politiet undersøker en leilighet i Boston i forbindelse med angrepet på det tradisjonsriket løpet, som har vært arrangert siden 1897. CNN melder at politiet har oppholdt seg der i flere timer, og at de ikke vil svare på spørsmål fra pressen. Det skriver Dagbladet.

Det er det faktum at for første gang siden 11.9.2001, har noen lykkes med det som ser ut som et velkoordinert angrep på amerikansk jord.

– Det er det faktum at for første gang siden den fatale høstdagen i New York for elleve og et halvt år siden, har en terrorist eller flere terrorister lykkes med et det som ser ut som et velkoordinert angrep på amerikansk jord, skriver Anders Giæver i en kommentar på VG. 

Obama: – Vi skal finne dem
President Barack Obama forsikret  på en pressekonferanse natt til tirsdag norsk tid at alle tilgjengelige ressurser skal settes inn for å finne de skyldige. Han advarer likevel mot å trekke forhastede konklusjoner.

– Vi skal finne ut hvem som sto bak eksplosjonene og pågripe dem. De skal bli holdt ansvarlig, sa Obama, ifølge Aftenposten. 

Presidenten sa at han har gitt ordre om at sikkerhetsnivået i hele USA skal heves etter bombingen i Boston. Blant annet i hovedstaden Washington DC skal sikkerheten innskjerpes.

Politiet vet foreløpig ikke om en utenlandsk terrorgruppe står bak angrepet i Boston, ifølge en kilde i Det hvite hus, som Aftenposten siterer.

Eksplosjonene under Boston maraton behandles som en terrorhandling, ifølge tjenestemannen, som ikke ønsker å bli navngitt.

– En hendelse med flere eksplosiver – som dette ser ut til å være – er åpenbart en terrorhandling, sier kilden til nyhetsbyrået Reuters, skriver Aftenposten.

Bildet til artikkelen.