Fra Norske Talenter til Dansens hus

Aktuell med show han har koreografert selv
Foto: Pressebilder
Dennne høsten fremfører den norsk-iranske Navid Rezvani sin selvbiografiske hiphopforestilling Each One Teach One på Dansens hus.
Grazyna Skarpås
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

 

Høsten 2012 kom Rezvani til finalen i TV 2 sitt talentprogram «Norske Talenter». Han er også kjent fra programmet Dansefeber og som medlem av breakegruppa KingWings. Nå reiser han på en stor, landsomfattende turné med Riksteatret. På sitt selvbiografiske show har han med seg én musiker og tre andre dansere. I tillegg til å opptre har Rezani stått for koreografien til showet.

Under deltagelsen i Norske Talenter fikk han følgende tilbakemelding av den ikke ukjente dommeren Adil Khan:

– Navid, du er den sterkeste personligheten og den sterkeste danseren som har vært med i Norske Talenter. Du vil fortelle noe om verden, om politikk og om samfunn. Du er en B-Boy. At du tar ut breakingen fra den mørke ringen hvor breakingen oppsto og viser følelser på denne måten her. Jeg har ikke ord! I min tid her er dette den sterkeste opplevelsen jeg har hatt.

Navid, du er den sterkeste personligheten og den sterkeste danseren som har vært med i Norske Talenter.

Hip-hop slik det er ment
Den dengang 29 år gamle breakeren fortalte til TV 2 at han gikk på scenen for å vise en annen side av hip hop.

– Hip-hopen forbindes med søppel. Men det er heldigvis fortsatt noen individer som lever hip hop slik det var ment. Det var ment for å gi en stemme til mennesker som har en historie å fortelle, men som ikke har stemmen til å fortelle den. Jeg ville også prøve å vise Norge hva som har reddet meg som menneske. Jeg ville prøve å fortelle en historie med bevegelser, sa han til tv-kanalen.