– Handler om å finne vår talsmann

 
Foto: Privat
– Mediene lar ofte bare ekstremister og politikere komme til orde, sier Aon Raza Naqvi til Utrop. Nå er 24-åringen aktuell i Rapvalg-konkurransen med låta "Nasjonal Tip" som handler om å finne talsmannen innvandrere kan identifisere seg med.
0Shares

– Jeg føler ikke at de ressurspersonene min generasjon ser opp til kommer til orde i mediene om samfunnsaktuelle saker med mindre det er i negativt lys. Jeg føler at mediene ikke nyanserer godt nok i forhold til muslimer og innvandrere. Det er en slags ubalanse, og ubalansen ligger i undertonen av saken. Det finnes gode politikere og representanter for mange ungdom, bortsett fra de urbane.

– Vi har musikere som gjør det bra, og det er mange som jobber for saken. Jeg bare fremhever hva kampen handler om. Nasjonal Tip handler ikke om meg som en leder, men kampen til en leder. Hvis du tenker at jeg spiller en rolle. Hva tenker lederen når han må “step up to the plate”?,  forklarer norsk-pakistanske Naqvi, bedre kjent som rapperen Aon fra artistkllektivet B.A.W.S (Being Artful With Style) til utrop.no

Vil bruke pengene på husleie
24-åringen er en av totalt 35 semifinalister som har kommet videre i den nasjonale musikk-konkurransen Rapvalg. Konkurransen gir musikere mulighet til å ytre seg politisk eller samfunnsmessig med musikk. Finalen vil finne sted på Blå i Oslo i august. Totalt er det 100.000 kroner vinneren kan stikke av med.

– Dersom jeg vinner pengene vil jeg kunne bruke de på å oppgradere studioet mitt. Jeg vil også betale seks måneders husleie der jeg bor nå, så jeg kan investere to dager ekstra i uken på musikk. Med andre ord skal jeg investere litt i meg selv, sier en engasjert Naqvi.

– Samfunnsengasjert så lenge jeg kan huske
Dette er imidlertid ikke første gangen 24-åringen engasjerer seg politisk. Norsk-pakistaneren har lang fartstid som skribent, både som frilansjournalist i en rekke medier og på sin egen blogg hvemeraon.com.

– Så lenge jeg kan huske har jeg interessert meg for samfunnsmessige spørsmål. Jeg var for eksempel den eneste med flerkulturell bakgrunn i klassen min i Larvik, og hver gang det var snakk om innvandrere var det meg resten av klassen henvendte seg til. Dette har gjort meg ekstra bevisst på flerkulturelle spørsmål i det nye Norge, erindrer han.

Hvor er du om fem år?

– Da fortsetter jeg sikkert med musikk, tekst, kreativt arbeid og samfunnsbidrag. Kanskje jeg også er igang med en bok? Jeg håper ihvertfall det, smiler han.

Klikk her for å stemme Aon Baws videre i Rapvalg