Mahmona Khan blant de som får idéfordypningsstipend

Forfatter og regirssør Mahmona Khan får tildeles stipend fra NFI
Foto: Bjørn Lecomte
Regissørene Itonje Søimer Guttormsen, Thale Persen, Janic Heen og Mahmona Khan får hver sitt nye idéfordypningsstipend på 250.000 kroner.
28Shares

Khan får idefordypningsstipend fra Norsk filminstitutt, NFI, for å skape en ny dramaserie med arbeidstittelen “67 meter ned”, en thriller for et ungt publikum, om norsk-syriske Mina.

Khan har mange års erfaring som forfatter og skribent, og har blant annet jobbet som journalist i Dagbladet, X-plosiv og LO-Aktuelt. Hun har skrevet flere bøker (både sakprosa og barn), og er en aktiv samfunnsdebattant. Hun debuterte med ungdomsromanen Skitten Snø i 2011.

– Jeg er takknemlig for den tilliten og muligheten NFI gir meg ved å tildele dette stipendet. Det vil gi meg tid og rom til å gjøre gravearbeidet, utvikle prosjektet og meg selv videre, sier Khan til nfi.no.

Fremmer fordypning

Idéfordypningsstipendet erstatter det gamle VIP (Vekst i prosjekt)-stipendet fra NFI, og skal og skal legge til rette for fordypning og modning av nye ideer og fortellinger, som igjen kan bli til nyskapende filmprosjekter.

– Filmskaperne som får idéefordypningsstipend denne runden utmerker seg ikke bare med sine tidligere arbeider, men med ambisiøse prosjekter som på ulike vis har stort behov for et fordypningsarbeid for å tydeliggjøre sitt potensiale. Det er også en spennende variasjon av prosjekt både med tanke på tematikk, fortellerform og målgruppe, sier talentrådgiver Kari Moen Kristiansen til nfi.no.