NRK laget musikkprogram mot rasisme

Nylig spilte NRK inn programmet "Hev Stemmen" som holdt fokus på rasisme.
Foto: Helene Sviland/NRK
Sendingen "Hev Stemmen" er produsert i samråd med musikkbransjen og har som formål å belyse rasismetematikken.
121Shares

– Artistene ville på tvers av sine sjangre og plateselskaper gjøre musikknumre sammen i nye og utradisjonelle konstellasjoner og samles for mangfold og opplysning, sier av bidragsyterne, Selena Stefany i The Oslo Company til Utrop.

Gjennom låter og samtaler forsøker de å gi seerne økt kunnskap og bedre forståelse for betente og aktuelle temaer som berøres av rasisme.

– Etter endt show satt vi igjen med mindre usikkerhet og mindre frykt. Forhåpentligvis har vi vært en bidragsyter for mindre polarisering i samfunnet.

Sendes i juni

Innspillingen foregikk på på Deichman Bjørvika tidligere i mai, og sendingen er på NRK i juni.

Trine Sollie, som er prosjektleder Lindmo i NRK, sier til Utrop at temaet antirasisme sto sentralt.

– Et stjernelag av Norges største artister hever stemmen mot rasisme og tar i bruk sitt sterkeste våpen, musikken. Under tittelen «Hev stemmen» samles en rekke norske artister for mangfold og opplysning, og med et tydelig budskap om å ta avstand fra rasisme.

Programledere for sendingen var Leo Ajkic og Fredrik Solvang.

– Gjennom musikk og samtaler er formålet å gi seerne økt kunnskap om og bedre forståelse av hva rasisme er, samt hvordan den rammer og hva hver og en av oss kan gjøre for å bekjempe denne typen diskriminering.

Vil belyse rasismen i Norge

– Hvorfor valgte dere anti-rasisme som tema?

– Selv om Norge ikke er et rasistisk land, så eksisterer det rasisme i Norge. Det ønsker vi å belyse. Vi ønsker å lage innhold som bidrar til mindre usikkerhet, mindre frykt og forhåpentligvis et mer inkluderende samfunn.

Ulike aspekter ved rasisme, ble tatt opp.

– Vi tok opp hva det er, hvordan det oppleves  og hva hver og en av oss kan gjøre for å få bukt med denne typen diskriminering.