Glemmen videregående skole mottok Benjaminprisen for 2020

Glemmen-elever mottok i går Benjaminprisen, utdelt av kunnskapsminister Guri Melby
Foto: .facebook.com/gurimelby
Glemmen videregående skole i Fredrikstad ble i desember tildelt Benjaminprisen 2020. Tirsdag overleverte kunnskapsminister Guri Melby (V) prisen.
274Shares

Skolen fikk prisen for sitt systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering ved å involvere elevene.

Tirsdag ble fire elever fra Glemmen videregående skole tildelt Benjamin-prisen for 2020, i Kunnskapsdepartementets lokaler, ifølge regjeringen.no

– Jeg er imponert over hvordan skolen involverer elevene i arbeidet med å skape en skole der alle føler de kan være seg selv, og der elevene sier de gleder seg hver dag til å komme på skolen, sa Melby til NTB.

– Sterkt å få prisen

Fire engasjerte elever og miljøleder ved skolen fortalte hvordan de hver dag jobber med elevstyrte aktiviteter og har åpen skole også på fritida, der alle er inkludert og kan være den de er.

For Maya Synnøve Eduardo-Carlsen var det ekstra sterkt å motta prisen, som hvert år går til en skole som utmerker seg i sin innsats mot rasisme og diskriminering.

– Jeg er selv halvt afrikansk, akkurat som Benjamin Hermansen var. Jeg identifiserer meg ganske mye med ham, og jeg synes arbeidet mot hat og diskriminering er veldig viktig. Selv om jeg går det første året på videregående kom jeg raskt inn i miljøet og føler meg som en del av skolen, sier Eduardo-Carlsen til regjeringen.no.