Kulturlivet inntar Bergen

 
Foto: Agnete Brun
Kulturrådets årskonferanse Enn om Dovre faller – kultur, demokrati og medborgerskap arrangeres på USF Verftet i Bergen 13. -14. november.

Nærmere 500 kunst- og kulturarbeidere fra hele landet ankommer byen onsdag for å høre over 40 innledere bidra i et innholdsrikt program, melder NTB. 

For mange vil konferansen være det første møtet med den nye kultur- og kirkeministeren. Statsråden vil være til stede på konferansen hele den første dagen.

Ulike problemstillinger
Under årets konferanse retter Kulturrådet søkelyset mot ulike problemstillinger som berører forventinger til demokrati, ytringsfrihet og medborgerskap. Hvordan konkretiseres og praktiseres demokrati, ytringsfrihet og mangfold i kulturpolitikken, og på hvilken måte påvirker dette kunst- og kulturlivet? Hva skjer når det demokratiske handlingsrommet for kunstnere og kulturinstitusjoner står på spill? Er det mulig å skape kunst i det offentlige rom som er fellesskapsdannende og kritisk på samme tid?

Som innledere kommer blant annet den norsk-pakistanske Emmypris-vinneren Deeyah Khan og Folk er folk-talsmannen Bjønnulv Evenrud, kåret i 2012 av Ny Tid til Årets Nordmann.

– Kulturrådets årskonferanse er den største, årlige møteplassen for kulturlivet i Norge. Vi gleder oss til å være i Bergen, som er kjent for sin offensive satsing på kunst og kultur både lokalt og internasjonalt, sier direktør Anne Aasheim (bildet) til NTB.

Her finner du fullstendig program