Sirkus og teater vegg i vegg med Botsfengselet

Kunstnere vil i løpet av sommeren lage sirkus og teater ved Botsen.
Foto: Karoline Nordby Leon
Lille Botsen arrangeres hver helg fra mai til september og presenterer sirkus, teater og musikk for barn og unge i Botsparken på Grønland.

Kunstnere vil inn bak fengselsmuren og forvandle Botsen til en mangfoldig kulturmuskel på Grønland, går det frem i pressemelding.

– Slipp Botsen Fri er et kulturelt grasrotinitaitiv av folk og organisasjoner som bryr seg om Grønland og som vil lage Kulturhus i det nedlagte fengselet. De siste fangene forlot Botsen høsten 2017. Det gamle fengselet stenger ikke lenger folk inne, nå er det publikum som stenges ute. Vi har banket på døra og har stått klar til å flytte inn for å etablere Kulturhus på Botsen fra samme dag som fangene flyttet ut, sier Kamelia Javadi kommunikasjons- og prosjektansvarlig i Nordic Black Theatre & Cafeteatret.

Initiativgruppa Slipp Botsen Fri består av: Nordic Black Theatre & Cafeteatret, Varde Teatret,  Sirkus Xanti, Ingvild Hammer og Pain Solution i samarbeid med Snøhetta og Hovind AS.

– Botsen må bli kulturmuskel i skjæringspunktet mellom Grønland, Gamlebyen, Tøyen og Kampen. Botsen kan romme alle sjangere av kunst, kultur og håndverk. Listen over interesserte som vil inn er lang. Botsen kan romme tilbud til alle aldersgrupper og særlig for lokalbefolkningen, men også for hele Oslo.