MGP-Mo utsatt for rasisme på Twitter

 
Foto: Skjermdump/YouTube/NRK
En bruker på nettverket skrev at han hadde ønsket at massemorderen Anders Behring Breivik fikk tak i Mo på Utøya, melder VGNett.

Twitter-brukeren som utsatte Grand Prix-delatekeren Mohamed “Mo” Abdi Farah (21) for grov rasistisk sjikane er nå blitt slettet.

Norsk-somalieren, som gikk videre etter fredagens første semifinale, er også kjent for å ha overlevd terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011.

NRK sier at de reagerte på den rasistiske sjikanen av deres Grand Prix-artist allerede etter den første delfinalen fredag kveld.

– Vi anmodet Twitter om å fjerne meldingene i helgen sier NRKs kommunikasjonssjef til VGNett.

Sterke reaksjoner
Personen la også ut en rasistisk bildemelding av Mo. Begge meldingene var merket med NRKs offisielle Grand Prix hashtag, «#NRKMGP», melder VG.

Twitter gjør det klart i sine brukervilkår at fornærmende oppførsel av andre ikke er tillatt, og oppfordrer brukere som opplever dette å ta kontakt med politiet, skriver VG.

Noen Twitter brukere har vist sin forakt ved å kommentere hendelsen:

“Her burde det statueres et eksempel. Få idioten i fengsel! Og offentliggjør gjerne navnet hans. Gapestokk er ikke upassende for slike idioter”, skriver en av brukerne, ifølge VG.