IslamNet og SNP avholdt fotballcup

I sensommer arrangerte IslamNet og Samfunnsengasjerte Norsk-pakistanere fotballturnering på Stovner.
Foto: IslamNet
IslamNet og Samfunnsengasjerte norsk-pakistanere (SNP) arrangerte fotballturnering og uteaktiviteter for barn og unge.
99Shares

Under navnet Stovner Cup holdt IslamNet og organisasjonen Samfunnsengasjerte norsk-pakistanerefotballturnering, og uteaktiviteter for barn og unge i bydelen.

Ifølge Fahad Qureshi, leder i Islam Netvar var det god stemning, med fotballglede, klovneopptreden og hoppeslott.

 

Hoppeslott for de yngste på Stovner var en del av aktivitetene.
Foto : IslamNet
IslamNets Fahad Qureshi (t.h) sier seg fornøyd med samarbeidet med SNP under arrangementet.
Foto : IslamNet
Klovneopptreden var også en del av programmet.
Foto : IslamNet

– Hvorfor arrangerte dere Stovner Cup?

– Under koronarestriksjonene har barn og unge lengtet etter morsomme aktiviteter. Ungdommen elsker fotball og det skaper så mye positiv energi hos de unge når de driver med sport, sier Qureshi til Utrop.

– Hvilket budskap ville dere gi til ungdommen? 

– Vi oppfordret ungdommen til å fokusere like bra på skolen som de gjør når de spiller fotball. Vi advarte dem mot å ta snarveier i livet som det å bruke og selge dop. Og vi motiverte dem til å ha høye ambisjoner for livet og tro på seg selv, sier han.

– Var cupen også for barnefamilier?

– Det var et veldig fint familiearrangement åpent for alle. I tillegg til cupen for ungdommen så arrangerte vi barnefotball og hadde leid inn ballongklovn og hoppesklie. Det satt foreldrene stor pris på.

Godt samarbeid med SNP

– Hvordan var samarbeidet med SNP – Samfunnsengasjerte norsk-pakistanere?

 – Veldig godt. SNP var kjempeflinke og veldig hyggelige å jobbe sammen med. Vi samarbeider gjerne med SNP igjen. Jeg synes det er positivt når ulike aktører kommer sammen om felles interesser og skaper gode tilbud for ungdommen, forklarer Qureshi.

– Er det slike aktiviteter dere ser for dere i samfunnshuset dere etablerer i Groruddalen?

– Ja, vi ønsker å skape en møteplass for hele familien. Et senter hvor foreldre kan ha det gøy seg med sine barn og ungdommer i trygge omgivelser. Et sted de kan få leksehjelp og delta i sport og trening i tillegg til de tradisjonelle moskéfasilitetene, avslutter han.

Fokus på unge i bydelen

Asjad Mahmood, rådgiver i Samfunnsengasjerte norsk-pakistanere sier at man gjør dette for ungdommene i Groruddalen.
– Ett av SNP sine prinsipper er at våre aktiviteter for ungdommer også ledes av ungdommer. Det er frivillige ungdommer fra SNP som står bak planlegging og gjennomføring av våre fotballturneringer, og det var det også i år. Det unike i år var at IslamNet var med-arrangør og de stod for blant annet underholdnig av ungdommene med motivasjonstaler. Det er godt at flere viser engasjement for barn og unge og bidrar med forebyggende arbeidet i nærmiljøet.