Kvinne slått ned på åpen gate – mann siktet for rasisme

Spydebergs politi har siktet en mann i 50-årene for rasistisk motivert vold mot en innvandrerkvinne.
Foto: Scanstockphoto
En mann i 50-årene er arrestert og siktet for å ha utført grov og rasistisk motivert vold i Spydeberg.
696Shares

Ifølge Smaalenenes Avis skjedde voldsepisoden på åpen gate i Spydeberg sentrum, hvor en kvinne brutalt angrepet av en lokal mann i 50-årene.

Kvinnen ble slått i bakken. Mens hun lå nede spyttet mannen på henne, samtidig som han kom med grove trusler og sjikane mot henne.

– Det ser ut til å være et tilfelle at rasistisk motivert vold mot et tilfeldig offer, opplyser seksjonsleder ved Indre Østfold politistasjon Kay Lund-Pettersen til Smaalenenes Avis.

Vil prioritere saken

Kvinnen i 30-årene er utenlandsk og muslimsk. Mannen i 50-årene er siktet for blant annet vold, trusler og sjikane. Lokalt politi har et sterkt ønske om å varetektsfengsle mannen.

Seksjonslederen karakteriserer hendelsen som alvorlig og skremmende.

– Dette er en alvorlig sak som vi prioriterer høyt. Det skal ikke være slik at folk blir tilfeldig slått ned på gata i Indre Østfold. Vi aksepterer ikke at slik rasistisk motivert vold skjer her, fastslår Lund-Pettersen.

Leder for integreringsrådet i Indre Østfold kommune Milton Reimundo reagerer når han får høre om voldshendelsen fra Spydeberg.

– Slike saker går inn på meg personlig. Vi ønsker ikke at slikt skjer i Indre Østfold og målet vårt er at dette ikke skal skje, sier han til Smaalenenes Avis.