Kongen ville høre mer om inkludering i norsk idrett under VIF-besøk

Kong Harald møtte nylig representanter fra bredde- og toppfotballen, og fikk høre om Vålerengas sterke samfunnsengasjement.
Foto: Faksimile
Kong Harald fikk høre mer om barne- og ungdomsidrett og inkludering innen norsk idrett da han mandag besøkte Vålerenga Fotball.
12Shares

Heiarop og taktfast applaus fra barn og unge møtte kong Harald da han mandag ankom Vålerengas hjemmebane på Valle i Oslo. Her ble kongen ønsket velkommen av barn fra Valle Hovin Idrettsbarnehage, unge spillere i Vålerenga-drakter og Gatelaget, skriver kongehuset.

Det var barne- og ungdomsidrett og inkludering innen norsk idrett som var fokus på besøket. Kongen møtte representanter fra bredde- og toppfotballen, og han fikk blant annet høre om Vålerengas sterke samfunnsengasjement. Hovedstadslaget har over 1.400 medlemmer fra 74 nasjonaliteter.

– Det å spille på et lag, er som å ha en ekstra familie, sa Elida Næss Sæthre som spiller på Vålerengas jenter 14, da hun sammen med lagvenninne Tara Singer-Djahromi og trener Tom Tveråsen fortalte de om ungdomsfotballen under pandemien og samholdet i laget.

Kongen fikk også vite hvordan Vålerenga og idretten jobber for inkludering og fellesskap for alle barn og unge, samt hvordan livet er som fotballproff i VIF. Som en avslutning på besøket fikk kong Harald overrakt en Vålerenga-drakt med nummer V – og påskriften «HaraldR».