Kritiserer NRK-korrespondent for Afrika-reisebrev

 
Foto: Skjermdump/YouTube/AmnestyNorge
"Hjernen min smelter av dette brevet fra helvete". Slik reagerte PR-rådgiver og blogger Elisabeth Norheim på NRK-korrespondent Sverre Tom Radøys første reisebrev.
0Shares

Norheim går til verbalt angrep mot NRKs nybakte Afrika-korrespondent via sin Facebook-side, skriver Dagbladet.

“Hva er urix-kriteriene på Marienlyst? Zero and aiming for nothing? Av alle som søkte på korrespondentstillingen så gikk dere for han fyren som tror Afrika er et land, gulper fordommer og lever i 1960-talls forestillinger av kontinentet. Really???? WTF – hjernen min smelter av dette brevet fra helvete”.

– Full tillit
NRKs utenrikssjef Knut Magnus Berge er kjent med Norheims innlegg, i den grad at han «så vidt har hørt om det, og bare lest det».

– Jeg har full tillit til Sverre Tom Radøy, og hans kompetanse på Afrika, og er helt rolig på at han kommer til å gjøre en god jobb, sier Berge til Dagbladet.

– Kritikk verdt å lytte til
Radøy, som skal dele på stillingen som Afrika-korrespondent med kona Christine Præsttun, sier til avisen at han prøvde å tegne et nyansert bilde av kontinentet som skal dekkes.

– Et kontinent består av et utrolig mangfold. Jeg gikk ikke inn i mangfoldet, det har Norheim helt rett i, men snakket om kontinentet, som er naturlig når jeg skildrer tanker på en flyreise ned til jobben som korrespondent i tre år.

– Norheims kritikk er en bra påminnelse om at det er mange skjerpa folk som følger med, og at det er et mangfold også hjemme blant de som leser, hører og ser det vi gjør. Hun er en av mange stemmer som er verdt å lytte til når hun kommer med kritikk, legger han til overfor Dagbladet.

Les Radøys korrespondentbrev her.