200 unge asylsøkere får gratisbilletter til Oslo World-konsert

 
Foto: osloworld.no
– For festivalen er det viktig å la barn og unge i asylmottak få ta del i festivalen og oppleve musikk og gleden ved å være på konsert, skriver Oslo World Music-festival i en pressemelding.

Under kveldens Yngling-konsert med Blitz the Ambassador (bildet) og Danny Maroc på Parkteatret vil det komme 100 stykker under 18 år fra Hvalstad transittmottak som kommer.

Tilsammen vil det i år komme 200 barn og unge fra asylmottak, og i mange år har festivalen hatt et samarbeid med fire asylmottak i hovedstaden; Refstad transittmottak, Dikemark asylmottak, Hvalstad transittmottak og Torshov transittmottak.

– Vi setter stor pris på å få gratisbilletter til Oslo World. Det er viktig for oss at de enslige, mindreårige asylsøkerne skal få muligheten til å være normal ungdom i en heller sårbar livssituasjon, sier tiltakskonsulent Henriette Hildrestrand fra Hvalstad mottak til osloworld.no.

Kulturtilbud for alle
Å gi et godt og innholdsrikt aktivitetstilbud er en del av dette og viktig både for den fysiske og mentale helsen, påpeker hun videre.

– At de kan få gå på konsert å glemme noe av det vanskelige og tøffe mange av dem har opplevd i hjemlandet og på den lange reisen hit til Norge, håper vi vil kunne bidra til en mer meningsfylt og sunn hverdag i ventetiden,