En fordomsfri musikal

 
Foto: Phuong Costello
KulturKlovnenes nye satsning, samtidsmusikalen Domino, har urpremiere på Scene 2 i Operaen 6. februar, og er en del av norsk-vietnamesernes Tetfestival, som arrangeres i Oslo 2.-8. februar.

Forestillingen spiller på menneskers naivitet, fordommer og drømmer i denne grensesprengende og moderne musikalen som bringer frem kjente samtidsdilemmaer.

Hovedpersonen i historien, Adela, hjelper Marco opp når hun finner ham liggende blant koffertene på cruiseskipet. Hvem er denne fyren? Har han sneket seg ombord? Marco viser seg å være en av de mest ufyselige fyrene hun noen gang har møtt. Men hva skjuler seg bak masken?

– Vi har skrevet musikal om den ensomme mannen, om barnet som blir mobbet og om egoistiske mennesker som ikke skyr noen midler for å bli rike. Vi spiller på folks naivitet, fordommer og drømmer. I Domino er det flere dramatiske historier som flettes inn i hverandre, vi ser glimt av menneskers fortid og tanker, noe som gir oss innblikk i hvorfor de er som de er og gjør som de gjør, forteller regissør Thùy-Linda Nguyen (bildet) i en pressemelding.

– Stykket ønsker å skape takhøyde for at mennesker skal kunne være annerledes, og at det skal være rom for forskjeller, fortsetter hun.

Frivillig arbeid og dugnadsånd
Domino er en flerkulturell, non-profitt produksjon hvor absolutt alt er laget fra bunnen av, og hvor den frivillige organisasjonen KulturKlovnene står bak produksjonen.

– Vårt fokus er å øke interessen for scenekunst blant flerkulturell ungdom og unge voksne. Alt som gjøres er basert på frivillig arbeid og dugnadsånd, og Domino er intet unntak, dersom man ser bort fra de profesjonelle musikerne, da, forteller Nguyen.

Om de medvirkende

Produsent: Mai Dinh.
Regi og manus: Thùy-Linda Nguyen.
Komponist og musikalsk leder: Dang Pham.
Koreograf: Yvonne Nguyen Art.
Director: Phuong Costello.
Sangpedagog: Lucas Tuan Minh Hoang.
Byggeansvarlig: John Nguyen.
Kostymeansvarlig: Thanh-Huyen Huynh Nguyen.
Sminkeansvarlig: Tone Merethe Aleksandersen.
På scenen: Helene Pham, Huy D. Le, MarKn B. Selsjord, Pauline Östgård, Marianne Y. Lindbeck, Marita K. Moen, Bendik Simensen, Hamy Nguyn, Phong T. Dang, Thy Hoai Thi Nguyen, Thuy-Linda Nguyen, Tran B. Luong, Doan H. Dinh, Tung Doan, Maria N. Nilsen og Taran Eie.
Musikere: Marius Olsson (trommer), Morten Krogh Hansen (bass), Mai Dinh (keyboards), Dang Pham (keyboards), Olaf Mundal (gitar), Reidar Garthus (klarineC/ saksofon), Lars SuCerud (trombone), Anders Krøger (cello) og Trung Ton (lyd).