Sang på samisk i The Voice

 
Foto: Skjermdump/tv2.no
34-årige Annbjørg Hætta (bildefaksimilet) ble historisk som den første til å synge på samisk under en audition i musikkreality-showet.
0Shares

Annbjørg Hætta (34) fra Kautokeino ga mentorene Sondre Lerche, Hanne Sørvaag, Espen Lind og Yosef Wolde-Mariam en minneverdig opplevelse når hun, for første gang i The Voice-historien, sang på samisk under fredagens episode og runde med blind auditions.

– Jeg er veldig stolt over at jeg fikk synge på samisk. Det er jo morsmål mitt. Det er trygt og det er spennende at jeg får lov til det. Samisk er jo ikke så kjent som norsk, og heller ikke samisk musikk, men det finnes mye bra samisk musikk, sier hun til TV 2.

Koste seg tross nerver
Annbjørg er klar over at det er mange som ikke forstår samisk, men hun håper allikevel at publikum og mentorer vil sette pris på fremførelsen. Og til tross for nerver i forkant, forteller 34-åringen at hun koste seg på scenen mens hun sang.

– Jeg vet at det er mange som ikke forstår det, men jeg håper at måten jeg fremførte sangen på gjør at de kanskje føler noe for det uansett, sa Hætta til TV2.