Kronprinsessen til nytt møte med flerkulturelle forbilder

Kronprinsesse Mette Marit traff i fjor entusiastiske ungdommer med flerkulturell bakgrunn. Nå gjentar hun suksessen.
Foto: Kronprinsparets Fond
I mars i fjor var H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit til stede da ungdomsorganisasjonen VIBRO lanserte en dokumentarserien Nye forbilder, om suksessfulle ungdommer med multikulturell bakgrunn. Nå vil hun delta igjen ved lanseringen av sesong 2.
0Shares

– Vi synes det er veldig gøy og inspirerende at Kronprinsesse Mette-Marit vil være med i år også. Det betyr mye for alle ungdommene som kommer og for de som jobber for og med VIBRO. Det gir motivasjon for å engasjere seg ytterligere, og for å delta. Vi ønsker Kronprinsessen hjertelig velkommen, sier daglig leder og gründer Fredrik Mosis i VIBRO til mynewsdesk.com.

Ønsket med dokumentarserien er å inspirere til diskusjon og debatt, samt skape flere samfunnsengasjerte ungdommer, og bygge en plattform for positive rollemodeller med flerkulturell bakgrunn.

I forbindelse med lanseringen vil det også bli filmvisning, debatt og konsert. Blant annet skal artister som NO1DA, Bajo, Arshad Maoimouni, OMVR og Arif stå på scenen på Parkteatret.

Skaper debatt blant ungdommer
VIBRO er en organisasjon for ungdom som jobber for og med ungdom. Gjennom skolebesøk, prosjektarbeid og en sommerfestival har de klart å nå ut til et stort antall unge, både med minoritets-og etnisk norsk bakgrunn.

– Vi har besøkt mange skoler i storefriminuttene og vist dokumentarfilmene våre, og ledet debatter i etterkant. Vi vil takke alle skolene som hadde lyst til at vi skulle komme på besøk for å øke den multikulturelle forståelsen hos deres elever, samt motivere og skape debatt rundt emner som opptar alle elever. Vi håper mange har lyst til at VIBRO kommer på besøk igjen også, nå som sesong to lanseres, sier Mosis til mynewsdesk.com.

FAKTA

Om Vibro 
VIBRO kartlegger og tar tak i samfunnsutfordringer sammen med ungdom, jobber for et bedre multikulturelt samfunn – og representerer et stort mangfold i bakgrunn, utdanning, erfaring og fremtidsdrømmer. VIBRO står for «Vi bryr oss».

Visjonen til VIBRO er: «Alle ungdommer skal være samfunnsengasjerte, ha tro på seg selv, og innse sitt eget potensial».

Om Kronprinsparets Fond
Et annerledes Fond som skal bidra til at ungdom i Norge har et godt liv, at det blir færre som faller «utenfor», at ungdom tar i bruk egne ressurser – og at deres drømmer går i oppfyllelse. Dette gjør vi gjennom tett samarbeid med sosiale entreprenører: Trivselsleder (aktivitet og inkludering), Arbeidsinstituttet i Buskerud (gjennomføring av vgs), Pøbelprosjektet (ungdom tilbake til skole og i arbeid) og VIBRO (samfunnsengasjert ungdom som jobber for og med ungdom). Kort fortalt handler det om å bringe ungdom tilbake til utdanning og arbeid, samt gi dem alternative mestringsarenaer.

En analyse av samfunnsnytten for ungdomsprosjektene i Kronprinsparets Fond viser en besparelse for samfunnet på 2,7 milliarder kroner (DNV GL, tidligere Det Norske Veritas, april 2014).