Afro-amerikansk stjerne til Oslo Jazzfestival

 
Foto: Henryk Kotowski
Herbie Hancock er Norgesklar med en sjelden solokonsert søndag 9. august.

Hancock (bildet), som på 80-tallet ble verdenskjent gjennom som store hit Rock It, kommer til Oslo og Operaen om en måneds tid nøyaktig.

– Jeg drømt om å få til dette helt siden jeg begynte i Oslo Jazzfestival for 8 år siden, sier festivalsjef Edvard Askeland via en pressemelding.

Hancock regnes som en av den moderne musikkens store ikoner. Han har stadig utforsket nye musikalske landskap og bygget broer mellom sjangre, samtidig som han har tatt vare på og utviklet sin egen originale musikalske stemme.

Gjennom en strålende karriere som strekker seg over fem tiår og 14 Grammy-priser, fortsetter han å begeistre publikum verden over.

Komplett musiker
Hancock har krysset grensene både til det populærmusikalske landskapet med sitt samarbeid med blant annet Joni Mitchell, Stevie Wonder, Paul Simon, Sting, Bill Laswell, John Mayer og Flying Lotus, og til den klassiske verden med Lang Lang og Los Angeles Philharmonic.

– Å ha han alene på scenen med et flygel er en sjelden begivenhet. Ingen musikere jeg vet om kommer opp mot Herbie Hancock. Han er for meg den komplette musiker, sier festivalsjefen videre.