Fengende rytmer, eggende dansetrinn og verdenskjente cricketstjerner

Samlende: Opptil flere tusener norsk-pakistanere og andre møtte opp på fjorårets Cricketmela. Nå har arrangementet skifte navn og venter seg opptil 12.000 på Bislett stadion 23. august.
Foto: Privat
For første gang deltar noen av de største kjendisene fra India, Pakistan og Sri Lanka nemlig på ett og samme arrangement i Norge under årets Cricketmela.

– Sammen med andre store internasjonale spillere vil de skape cricket historie i Norge sier Shezad Raja, leder i foreningen Idretts og kulturfestivalen.

Han er en lidenskapelig interessert, og spiller selv for Christiania Cricket Club.

– Aldri tidligere har det vært mulighet for et bredt publikum å se en slik blanding av verdensstjerner i cricket i Norge, forteller han videre.

Tidligere er det arrangert cricketkamper med internasjonale stjerner i 2011 og 2013. Arrangementet hadde flere tusen tilskuere. I år håper arrangørene å fylle Bislett.

Lavterskel og familiefokus
Tahir Tarie Kadric Tune, som er samfunnskontakt forteller videre at formålet med arrangementet er å skape et lavterskeltilbud som kan tiltrekke et publikum som vanligvis ikke går så ofte til idrettsarrangementer.

– Av den grunne er også all adgang til Bislett gratis. Vi ønsker å være med å bryte ned barrierer mellom forskjellige etniske grupper og religiøst ståsted. Verdensstjerner i cricket og Bollywood stjerner skal skape en fantastisk stemning på Bislett hvor vi ønsker å få fredsbølgen til å rulle rundt Bislett Stadion. La idrett bli et virkemiddel for å la majoritet og minoritet møtes. Gjennom å møtes skapes gode relasjoner.

Og det er her fredsfokuset kommer inn.

– Vi har ambassadører, riks- og lokalpolitikere, samt gjengen fra Fredens Ring med på laget, forteller Raena Aslam som er medarrangør.

Likestilling og fredsbølge
Et av de store trekkplastrene blir å se når et jentelag ledet av internasjonale stjerner spiller.

– Fortsatt er det dessverre slik at mange jenter ikke har anledning til å spille cricket i organiserte former. Det er ikke mange år siden jentene kom med i cricket i Norge heller. Og først nylig har de begynt å spille internasjonal cricket, sier Nadeem Rashid, prosjektleder i festivalen. 

– For oss blir det noe av et et høydepunkt å få fredens ring til Bislett. Derfor også navnet «Play for peace». Vi har hatt samtaler og møter og de har sagt seg villige til å stille opp. Jeg tenker det er viktigere enn noensinne å ha eventer hvor hovedbudskapet blir fellesforståelse og kulturmøte over etniske og religiøse barrierer. I år skal festivalen surfe på en fredsbølge, avrunder han.

Arrangementet er på Bislett Stadion søndag 23. august fra kl 13.00