Anonymous avslører KKK-medlemmer på nettet

Starter cyberkrig mot Ku Klux Klan: Hackergruppen Anonymous begynte i går å legge ut personlig informasjon om medlemmer i den beryktede supremacist-organisasjonen.
Foto: Brian Klug
Hackeraktivistene i gruppa Anonymous har i lenger tid varslet at de vil avsløre 1000 Ku Klux Klan-medlemmer. Nå har de startet å gjøre alvor av trusselen, skriver Dagbladet.

Anonymous' offisielle Twitter-konto begynte allerede i går kveld å legge ut telefonnummere og personlig informasjon om en rekke av medlemmene i den rasistiske organisasjonen. 

Hackergruppen skriver at de er i gang med “Operasjon KKK”, hvor de også har som mål å stenge Ku Klux Klan sine nettsider og kontoer på sosiale medier.

Anonymous har i lengre tid advart mot operasjonen. Anledningen er ettårsdagen etter at det ble kjent at den hvite politimannen Darren Wilson ikke ville bli tilalt for drap på den svarte ungutten Michael Brown.

Operasjon del av “cyberkrig”
Allerede i fjor, i forbindelse med opprørerne i Ferguson, etter at Michael Brown ble drept, erklærte Anonymous cyberkrig mot KKK. Nå har gruppen begynt å opplyse om blant annet e-post-adresser og telefonnummere til det som skal være medlemmer av Ku Klux Klan.

Dagbladet skrev om advarslene tidligere sist uke

– Vi angriper dere på grunn av det dere gjør mot våre brødre og søstre, skrev Anonymous i en uttalelse forrige uke. 

Link til illustrasjonsbildet.