Lager intelligent talk-show om politikk og samfunn

Vil bli Norges svar på Oprah

Like før nyttår ble Neneh Bojang hedret av det gambiske miljøet i London.
Foto: voiceoutdigital.com
Norsk-gambiske Neneh Bojang har store talk-showplaner på gang. Før nyttår ble hun æret med pris og festivitas i det gambiske miljøet i London.

I lengre tid har Bojang vært en ledende likestillingsaktivist blant norsk-afrikanere. Nå vil hun ta engasjementet enda et skritt videre med Neneh The Talk Show.

– Sammen med det uavhengige produksjonsselskapet Mamos TV har vi filmet siden januar 2015. Nå står vi klare med et par pilotepisoder. Så vi krysser fingrene for at det finnes tv-kanaler der ute som er interesserte.

– Hva blir formatet? Blir det høy temperatur og heftige diskusjoner mellom deltakerne?

Slik vil talk-showet se ut: Her er Neneh, filmet sammen med en rekke gjester i en av pilotepisodene som skal selges videre til et tv-selskap.
Foto : Mamos TV

– Idealet blir heller Oprah Winfrey. Temaene blir sosiale problemstillinger, politikk, kjønn og diskriminering. Profilen er det intelligente talk-showet, som tar for seg vanskelige spørsmål, og hvor vi vil bidra med løsninger. 

Vi skal ta opp temaer på et unikt vis, både ved å underholde inspirere og lære, er tonen fra produksjonsansvarlig i Mamos TV, Lamin Marong.
Foto : Mamos TV

– Når vi f eks tar for oss kriminalitet vil vi finne frem gode tall og invitere både politikere og ungdommer som har havnet på skråplanet.

– En show for alle
– Vil showet ha kun fokus på innvandrere fra afrikanske land? 

– Slett ikke. I pilotene som vi har filmet, har vi folk fra alle ulike bakgrunner, også representanter for majoritetsbefolkningen. Når diskuterer ulike problemstillinger, tenker vi ikke bare på én eller visse grupper, men at vi skal ta opp saker som gjelder hele samfunnet, forteller Bojang.

Nylig fikk norsk-gambieren en pris i regi av produksjonsselskapet Mamos, som er en forkortelse for My African Media Online & Satelite, i London. De kåret henne til årets mulige nykommer. Dette gir henne mersmak.

– Å få en slik anerkjennelse gir mer motivasjon og driv til å fortsette.

Seriøst og proft
Lamin Marong, produksjonsansvarlig i Mamos, jobber med å få solgt serien til tv-kanaler i Storbritannia, Sverige og Norge.

– Formålet med Neneh The Talk Show er å ha noe som er seriøst og proft. 

Selve medieplattformen er fersk og talkshowet blir en av deres store satsinger.

– Vi skal bli ledende på å lage god tv for den gambiske diasporaen i Europa. Gjennom nettet og satelitt muliggjør tilgangen til våre kanaler, enten her i Norge eller hvor som helst i verden. Vi ser for oss at diasporamiljøene skal føle seg mer knyttet til hjemlandet når de ser på våre programmer.

– Ofte forbindes jo sjangeren med ren underholdning og alt annet enn seriøsitet?

– Jo, det er forståelig at en del kan se slik på det. Og derfor har vi ekstra fokus på at showet skal være et redskap for læring, selv om det også skal være underholdende. Vi snakker jo tross alt om et tv-program.

Vil skape debatt
Foreløpig er det blitt filmet 20 episoder av Neneh The Talk Show. Marong utelukker ikke at det kan bli flere enn én sesong, hvis seertallene blir gode første året.

– Neneh, resten av staben og jeg kommer garantert til å bli meget opptatte i tiden fremover. Vi har stor tro på dette produktet, først og fremst fordi ingen andre afrikanskledede tv-selskaper i Europa har tatt opp disse temaene, og på den måten vi kommer til å gjøre. Vi vil belyse fra alle sider, skape debatt og bryte tabuer, sier Marong.

FAKTA 

Neneh The Talk Show og Mamos TV

– Talkshowet har eksistert siden 2015. Hele sesong 1 vil bli vist på den gambiske kanalen GamTV2 også under Mamos TV Platform. 

– Ti forskjellige TV- kanaler på under medieplattformen.

– Har studio i Oslo, Stockholm, Storbritannia og Gambia. 

– Enkelte av episodene har allerede blitt vist på Mamos TV

– Nettbasert og satelittbasert mediekanal.