Holdt minneseremoni for terrorofrene

Under minnemarkeringen ble terrorofrene rundt i verden de siste månedene hedret
Foto: KUG
Varaordfører i Oslo Khamshajiny Gunaratnam var hovedgjest under en nylig markering for terrorofrene i Irak, Tyrkia, Belgia og i Pakistan.

– Terroristene ønsker splittelse og hat blant befolkningen. Religionens navn blir misbrukt. Derfor er det enda viktigere at alle gode krefter står sammen og jobber sammen for et mer tolerant samfunn. Vi så 22. juli hva hat kan føre til og hva terror kan bringe ved seg. Vi fordømmer alle former for terrorisme. Det å skape fellesarenaer og møteplasser hvor folk møtes på tvers av kultur, etnisitet, religion osv er viktig, sa Anjum Warriach, leder av Kultur Uten Grenser (KUG), da han åpnet arrangementet, som KUG var ansvarlig for. 

Arrangementet fant sted på Deichmanske bibliotek i Oslo den 9. april. Varaorfører Khamshajiny Gunaratnam holdt også innlegg. Hun la vekt på at lever i et globalisert verden der det foregår store folkeforflyktninger.

– Det er også årsaken til at det blir enda viktigere om å snakke om Oslo som et omsorgsfull og rettferdig by med plass til alle. Hvor hun påpeker å ha felles møteplasser hvor folk kan møtes på tverres av killelinjene, sa hun i sitt innlegg. 

De oppmøtte representerte mange ulike bakgrunner.
Foto : KUG

Arrangementet hadde også underholdning. Det ble diktopplesning og utdrag fra forfatter og musiker Tebrizli Memmed Rza sin bok. Raifeh Albahleh og Selma Benmalek leste dikt av forfatteren.

Skuespiller Iram Hassan og ordfører Khamshajiny Gunaratnam deltok begge på markeringen.
Foto : KUG

Den kjente filmstjernen, skuespillern og sangerinne Iram Hassan, som har pakistansk bakgrunn, leste et utdrag fra boka ”Siste Natt – Flukten fra sør- Aserbajdsjan til Norge”.