Hani blir til «Frida» i ny TV 2-reality

Frida Marida er en av dragartistene i ny TV 2-serie om dragmiljøet.
Foto: Jørgen Nordby/TV 2
I «Drags» tar TV 2 seerne med på innsiden av det norske drag-miljøet. Realityserien gir et unikt innblikk i et miljø fullt av rå og gripende historier, pakket inn i glitter og fjær.
6Shares

I «Drags» møter vi fem personer i dragqueen-miljøet dem både i og ute av sine drag-karakterer, og får et innblikk både i det glamorøse «superhelt-alter egoet» de har etablert – og vi får vite hvorfor de skapte disse rollene.

– Ja, drag er mye fjas og gøy, men samtidig merker man at dette betyr veldig mye for mange. Det har gitt meg en ekstrem drivkraft til å vise det fram på en større plattform, og jeg håper at tv-serien «Drags» kan være med på å normalisere noe som mange ser på som «rart og annerledes» og resultere i at flere tør å prøve seg på drag uten å føle på skam! Det hadde vært veldig bra hvis dette resulterer i at drag-miljøet i Norge vokser, sier Marius Hagen, som er en av dem vi møter i serien, til TV 2.

Fordommer 

Fortsatt forbinder nok mange dragqueens kun med glitter, stas og paljetter, men tilværelsen har også mørke sider.

– Selv i 2022 opplever mange, både i Norge og i utlandet, å bli hetset for legning, utseende og personlighet. «Drags» utforsker og pirker i fordommene som finnes der ute, men vil først og fremst inspirere mennesker til å være seg selv – i alle regnbuens farger​. Vi gleder oss til å ta seerne med oss inn i dette universet, og retter en stor takk til de fem hovedpersonene for at de har valgt å by på seg selv slik de gjør i denne serien, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen til TV 2.

Hvem er deltakerne?

Hani Assaf (36)
Artistnavn: Frida Marida
Hani kommer fra Libanon og bor nå i Oslo.

Kai Thomas Ryen Larsen (35)
Artistnavn: Skrellex
Kai Thomas kommer fra Moss og bor nå i Oslo.

Marius Hagen (32)
Artistnavn: Pamela The Pam
Marius kommer fra Hamar og bor nå i Oslo.

Marius Natland (21)
Artistnavn: Artica
Marius kommer opprinnelig fra Modum og Ringerike, og studerer for tiden i Kristiansand.

Sondre Tarud (26)
Artistnavn: Salty
Sondre kommer fra Eidsvoll og bor nå i Oslo.