Mat her og der med Yousef: Sushi & Thai

VROM VROM: På vei til Sushi og Thai. Assad har blikket på veien og driter en lang mars i at jeg maser om bilde.
Foto: Privat
Vil du ha thainudler, mens brosjan vil ha sushi? Fortvil ikke, på Oppsal kan du få begge deler!
22Shares

– 42 med ris! 42 MED RIS! Du MÅ prøve den!! Den er KAos bror! roper Assad Arif til trynet mitt.

Man skulle tro han jobbet for Oppsal Thai, men det gjør han ikke. Assad er en ildsjel i bydelen Østensjø. Han jobber som lærer på Bøler skole, er skuespiller, elsker sport, rapper, og har opptrådd for kronprinsen.

For mange er han mest kjent som Lillebror fra duoen Emire og Lillebror. De har briljert på alt God Morgen Norge til God Kveld Pakistan.

Duoen står også bak ungdomsprosjektet «Gatekunst» som hjalp mange unge rap-spirer med å starte karrieren sin. Blant disse er Cezinado, Jonas Benyoub og Assads nevø: Turab.

 

En kjølig septemberkveld er det rolig utenfor Sushi og Thai, men det du får servert på tallerkenen er KAOS (det betyr bra).
Foto : Privat

Min bror Bollywood-kjekkasen

Assad er et multitalent, men viktigst av alt:  Han er min venn. Sammen har vi sett timevis med fotballkamper, diskutert film, gått turer rundt Østensjøvannet, og spilt fotball med kidsa på Haraløkka.

Det har alltid endt med et måltid. Jeg husker fortsatt hvordan Assad cruisa rolig med BMW’n sin oppover Bølerlia der jeg stod og ventet. Med Raybans og Rolex rullet han ned vinduet og tittet over brillene, slik som bare Bollywood-kjekkaser kan, og sa:

– Er du klar for et tært måltid? (Info til Ola Nordmann: “Tært” betyr “godt”) Du måå prøve nr. 42 med ris! Garantert suksess. Den er litt sterk, sunn og bra for magen.

Assad kan fort bli en ernæringsminster når han selger inn mat:

– Den inneholder alt av grønnsaker du trenger! Aminosyrer alt bror! (Han får det til å høres ut som verden hadde vært er bedre sted hvis alle spiste nr 42 med ris)

Jeg er 41 år gammel og spiller som nr. 42 på Sushi & Thai

Jeg lytter engasjert og kjenner jeg blir sulten. Assad fortsetter:

– Vi starter med et par vårruller rolig fra sia før 42 ruller inn. Den har alt bro! Biff, grønnsaker, 2 typer chili, peanøtter og koriander…

I det jeg hørte koriander så mista han meg helt.

– Æsj ass! Koriander smaker gress faen.. hvis jeg var statsminister eller diktator, så hadde jeg innført forbud mot koriander. Hvis du blir observert med koriander så må du få hette over hodet og skytes i en kald båkgård. Så mye hater jeg koriander! roper jeg til kompisen min.

– Men ta bare uten koriander da bror? spør Assad.

Ok. Problem løst.

Verden blir et bedre sted med Sushi & Thai

Maten smakte tææært som bare det, og Assad hadde rett: Verden hadde faktisk blitt et bedre sted hvis alle spiste en nummer 42 hos Sushi & Thai.

Kanskje ikke det beste for miljøet når jeg tenker meg om, dårlig bizniz for miljøet om alle skulle spist biff, men føkk it. Live hard die young maddafakkas!!

(Sorry, mente ikke å lage dårlig stemning på slutten. Men jeg blir alltid hissig av sterk mat)