Mat her og der med Yousef: La Cetta

PIZZA OG KEBAB: De beste pizzabakerne er kurdere, mener Yousef.

Komikeren Yousef Hadaoui er mest kjent som programlederen i “Svart Humor”. Nå er han også matspaltist i Utrop.

Dagens «kebabtur» går til den lille sjappa La Cetta på Bislett. La Cetta høres kanskje italiensk ut, men bak disken lages maten av kurdere og arabere. Disse gutta kan virkelig kebab!

Med hjemmebakt pitabrød, high quality kebabkjøtt, og en eventyrlig saus så leverer La Cetta noe som kan anses som toppklasse-babb. Hvis Michelin hadde brydd seg om kebab så hadde La Cetta definitivt fått en stjerne. Det får de fra meg også.

Det går ikke lenge mellom hver gang jeg besøker den lille sjappa og det er alltid like vanskelig å velge mellom godsakene på menyen. Ofte går jeg for en pizza i stedet for, for den er minst like god!

Det må nevnes at La Cetta lager italiensk pizza slik italiensk pizza skal være – på kurdisk vis! Til alle som ikke helt klarer å se forskjell på en italiener og en kurder, så har jeg en nyhet:

Ca. halvparten av alle italienske pizzeriaer i Norge drives av kurdere. Kall det gjerne en brannfakkel, men italiensk pizza lages faktisk best av kurdere.

La Cetta leverer!
Foto : Privat

Kebab med sterk saus og kul fetter

Tilbake til babb, det er det som står på menyen i dag. På vei til Bislett hører jeg:

– Halla, Yousef! Hvor er du på vei hen a?

En stemme fra andre siden av gata roper ut mens han løfter en vinkende hånd i været. Jeg snur meg og ser at det Kristian, en tidligere kollega av meg.

– Jeg skal spise kebab med fetter’n min! Roper jeg tilbake å peker oppover retning Bislett.

– Kebab med fetter’n din? Haha, du er så jalla ass. Kos dere!

Kristian flirer og går videre.

Når tenker meg om, finnes det noe mer stereotyp utlending enn fetter og kebab? Ja kanskje, hvis Husseins bror, Hassan hadde kjørt oss i en svart BMW, så er vi der baba!

Fetter og kebab-kombinasjonen kan også minne om det legendariske (og kanskje mest rasistiske) data-spillet fra 2001 nemlig «Mufasa’s BMW» Der var målet med hele spillet å spise kebab, henge med fetter og cruise i BMW.

I dag er jeg Mufasa, og det med stolthet! Jeg skal både spise babb og chille med fetter’n min Hussein.

Fettern min Hussein

Min kule fetter Hussein

Hussein er rørlegger og driver selskapet Norsk Rørservice (NRS) Han er også kjent som «Husseinfikser» på sosiale med over 110k følgere på Instagram. Han går også under navnet Norges hyggeligste håndverker, en pris han vant i 2021, og han har tittelen «kjendis rørlegger’n» Den tittelen har han fått av meg. For nå begynner lista med kjendiser å bli lang. Navn som Therese Johaug, Erlend Elias, Omar Elabdellaoui og Oddbjørn Hjelmeseth bare for nevne noen, har alle fått badene sine pusset opp av fetter.

Men for meg så er han altså fetter og barndomsvenn, og vi er fortsatt knoll og tott. Så å spise kebab på La Cetta med Hussein var for meg toppen av kransekaka. Kort oppsummert: Vi dro til La Cetta, slo av en prat med kokkene og spiste.

Kebaben, var som forventet, jævla god.

Derfor så får La Cetta terningkast 6 fra meg, mens fetter Hussein valgte å gi en sterk femmer!

Ciao  / Assalamu aleikum