Klart for årets Erasfestival

 
Foto: Hans Dahle/radiolatinamerika.no
Planlegging og forberedelser for Erasfestivalen 2017 pågikk for fullt i løpet av uken. Nå ser arrangørene frem til en tiårsfeiring av en av de mest mangfoldige festivalene i Norge til helgen.
0Shares
Latest posts by Hans Dahle og Claudio Castello (see all)

Festivalen med et multikulturelt profil, som i år fyller ti år, arrangeres denne lørdagen og i morgen søndag på Youngstorget.

Også i år blir det musikk, dans og mat fra hele verden, parade, musikkkorps, stor scene og underholdning for hele familien. Nærmere 30 innvandrerorganisasjoner står bak festivalen, hvor blant annet Radio Latin-Amerika er en av de. 

Eras er en sammenslutning av frivillige innvandrerorganisasjoner som jobber for at alle kan leve trygt sammen i et mangfoldig, integrerende by.

Gleder seg
To som gleder seg til helgens arragement er afghanskfødte Surgol Ghairat og Limar Ahmed Zhiyan, henholdsvis leder og nestleder i Fredsduene. Begge sitter også i ERAS, og håper folk tar turen til Youngstorget.

 
Foto : Claudio Castello

– I år blir ERAS spesiell, i og med at det er tiårsjubileum. Både Indias og Afghanistans ambassadører blir æresgjester i år, siden årets program kommer til å ha mange artister fra disse to landene. Vi er takknemlige for all støtten vi har fått, både fra offentlige og private aktører, slik at ERAS kan leve videre, sier Ghairat til utrop.no.

Afghansk kjendis
Et av trekkplastrene er besøket av den afghanske rapperen og DJen Bezhan Zafarmal, som gjennom tv-showet Afghan Star (Afghanistans svar på Idol) har blitt stor i hjemlandet, i Asia og blant afghanere i utlendighet.

– Zafarmal er en av Afghanistans fremste samtidsartister, så for oss er det stort å ha ham med til Oslo, sier Zhiyan.

 
Foto : afghanstar.tv

– Han er fredselskende rapper, som synger om samhold, og som ønsker å forene afghanske og universelle verdier.

Ghiarat håper mange kommer til Youngstorget i dag og søndag.

– I Oslo er det fantastisk mye som foregår. Vi gleder oss til årets festival, og det er bare å komme og oppleve hele verden i løpet av helgen.