Kaller Charlie Hebdo-forside for “ekstremt farlig”

 
Foto: Wikimedia Commons
"Islam, den evige fredsreligionen", sto det på forsiden til satiremagasinet Charlie Hebdos første utgave etter terrorangrepet i Barcelona. Sosialistpolitikeren og eks-minister Stephane Le Foll (bildet) er sterkt kritisk til forsiden, som han kaller "ekstremt farlig".
0Shares

Forsiden viser to personer som ligger i blodpøler etter å ha blitt påkjørt av en varebil, og henviser til angrepet i Barcelona, hvor 13 mennesker ble drept og over hundre skadd da en varebil meide ned folk i gågaten Las Ramblas.

 
Foto : Facebook/CharlieHebdoOfficiel

Gjerningsmennene skal ha vært radikaliserte muslimer, men i sosiale medier mener flere at Charlie Hebdo går for langt når magasinet antyder at hele religionen er voldelig, ifølge NRK.

– Når du er journalist er du nødt til å være tilbakeholden, fordi å komme med disse anklagene kan bli brukt av andre, sier tidligere parlamentsmedlem og landbruksminister Stephane Le Foll, som også kaller forsiden for “ekstremt farlig”.

Tilbakeviser kritikken
Charlie Hebdo-redaktør Laurent Sourisseau begrunner forsiden med med at eksperter og politikere unngår vanskelige spørsmål for å ta hensyn til moderate, lovlydige muslimer.

– Debattene og spørsmålene om religionens rolle, og spesielt for Islam, har forsvunnet fullstendig, sier han til nyhetsmagasinet Newsmax.