Identitet og psykiatri på teaterscenen

NAV, samt harselering med Bjørnstjerne Bjørnson og den pakistanske nasjonalsangen er blant innslagene i stykket Hundre%.
Foto: Lina Hindrum
"Hundre %" er en samtidsrelevant humoristisk teaterforestilling og handler om ulike identiteter.

Tematikken behandles gjennom døtre som ikke vil spille i korps, engelen Malik, privat pensjonssparing, NAV, halal fluorskyll og harselering med Bjørnstjerne Bjørnson og den pakistanske nasjonalsangen.

– Kort fortalt handler stykket om allmennmenneskelig eksistensiell søken etter egen identitet, sier regissør Toni Usman som har skrevet manus sammen med Kristian Lykkeslet Strømskag.

Skuespillerne Manish Sharma og Knut Steen spiller henholdsvis forsvarsadvokaten Farooq Ghuman og Norges beste privatpraktiserende psykiater Åsmund Haldorsen.

I tillegg til terapiscener, er det dansesekvenser med danser Sudesh Adhana som har markert seg som koreograf i Bollywood.

Humor og alvor i stykket

Når forsvarsadvokaten sliter mer enn han er villig til å innrømme, og psykiateren bruker ganske ukonvensjonelle metoder i terapi, fører det dem inn i en diskusjon ingen av dem kommer helskinnet ut av. Hvem av de to, om noen, er hundre% norsk?

– Det er ganske alvorlige og tidvis mørke ting som snakkes om, men det er mye humor i stykket. Historien favner bredt og vi utforsker sårbarhet og styrke knyttet til yrkesidentitet, sosial, personlig og kulturell identitet, sier regissøren.