Fargerik programlederkvartett i TV-aksjonen

 
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Line Andersen, Mikkel Niva, Leo Ajkic og Benedicte Sukai Faal Bendiksen skal lede oss gjennom den over seks timer lange direktesendingen på NRK1 kommende søndag.  
0Shares

I år er det UNICEF som har fått aksjonen, og midlene som kommer inn, skal gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikt.

NRKs sportsreporter Line Andersen sier at den ni år gamle utgaven av henne selv, hun som skrev sang om atombomber, lagde fredsavis og hadde fredsklubb i kjelleren til Espen, hadde vært veldig fornøyd om hun visste at hun i voksen alder skulle være programleder for TV-aksjonen.

– Gjennom å være programleder har jeg fått reise til Colombia, sett og lært at utdanning ikke bare er viktig, men livsviktig. Samfunnsengasjementet mitt følger meg uansett hva jeg jobber med, men denne gangen blir det spesielt når jeg skal lede TV-aksjonen, sier Line Andersen til NTB.

Fan av dugnadsånden
Programleder og skuespiller Mikkel Niva synes det er en stor ære å bli spurt om å være programleder for TV-aksjonen på NRK.

– Jeg er veldig fan av dugnadsånden, så det å få være med å lede en av Norges, om ikke verdens største dugnad, gleder jeg meg veldig til. Jeg kjenner at engasjementet blir ekstra stort når jeg vet at årets aksjon går til de viktigste folka vi har, barna, sier Mikkel Niva.

Spesielt med egen bakgrunn
NRK-programleder Leo Ajkic synes formålet med årets TV-aksjon hvor barn skal hjelpes, betyr ekstra mye for ham.

– Da vi jobbet med Flukt, så jeg mange barn som måtte jobbe og drive med andre ting enn å gå på skole. Samtidig vet jeg at min familie kom til Norge mye på grunn av meg og min søsters utdanning og fremtid. Dette gjør årets TV-aksjon spesielt viktig for meg, sier Leo Ajkic.

– Ekstra godt å kunne hjelpe
NRK Supers Benedicte Sukai Faal Bendiksen synes det er utrolig stort å få være med på TV-aksjonen som programleder.

– Jeg ropte ja før sjefen min var ferdig med å snakke. Til vanlig jobber jeg med programmer for skolebarn, derfor føles det ekstra godt å få være med å jobbe for at barn i andre land også skal få mulighet til utdannelse, sier Bendiksen.

Gir programlederne tillit
Ida Scheie, prosjektleder for TV-aksjonen i NRK, er trygg på at årets flotte programlederkvartett vil gi seerne god innsikt i og forståelse for årets TV-aksjon.

– Utdanning av barn i krigs- og konfliktområder er ikke bare viktig for at hvert enkelt barn skal få den opplæringen de har rett på. Utdanning er også livsviktig for å kunne bygge opp igjen et samfunn etter at krigen er over. Det er jeg sikker på årets programledere vil formidle på en god måte gjennom reportasjer og samtaler, sier Scheie.