Masala Milkshake for mental helse

Fra venstre står DJ Gucci, DJ-Reign, og DJ AOS. Med trommen i midten, er Northern Drumlight.

Fetterne Karan Singh Kalirai og Rahuldeep Singh driver eventbyrået Masala Milkshake som har Bhangra (dans og musikk fra Punjab) som spesialitet.

I oktober inviterte de DJ Reign og DJ AOS fra London til å spille på Sandvika Folkebad, sammen med trommisen (dhol ajit) Northern Drumlight og DJ Gucci fra Oslo.

Inntektene fra konserten går til Mental helse ungdom, en interesseorganisasjon som jobber for økt åpenhet rundt psykisk helse, med et spesielt fokus på ungdom og unge voksne.
Ønsker å senke terskelen for å snakke om psykisk helse

Mener at alle trenger å prate om mental helse

– At vi ønsker å donere overskuddet av konserten til Mental helse ungdom handler også om å senke terskelen for å snakke om psykisk helse. Dette kan være spesielt viktig innen flerkulturelle miljøer, skriver Karan Kalirai, i en e-post til Utrop.

Han påpeker at psykisk helse angår alle, og at et økt fokus på dette vil være fordelaktig for de fleste.

– Alle vi har en psykisk helse og mange i samfunnet har det stort sett bra, men vi tenker det er viktig å bidra til organisasjoner som jobber aktivt med dette temaet, spesielt rettet inn mot ungdom og unge voksne.

Kalirai og partneren i Masala Milkshake livnærer seg av helt annet arbeid, enn å lage arrangementer.

For ti år siden opprettet de på frivillig initiativ, Masala milkshake for å bidra til større mangfold blant musikkarrangementer i Norge.

Line Toft Leder Innsamling og Marked i Mental Helse Ungdom forteller at de forløpig har fått inn 12.000 kroner av Masala Milkshake, som er anslått å være rundt halvparten av den veldedige summen.

– Vi har mottatt det som gikk direkte inn i via Vipps, men det er også noe mer som skal overføres, skriver Toft i en e-post til Utrop.

– Hvordan planlegger dere å bruke midlene fra Masala Milkshake?

– All støtte til organisasjonen går til vårt arbeid for barn og unges psykiske helse.