Scenekvelder: – Mangfold gjør samfunnet vårt rikere

Fra venstre: Sanne Kvitnes spiller “Ellen”, Sigurd Marthinussen spiller “Chris”, Catharina Vu spiller “Kim”, Karen Bernardino spiller “Gigi”, Espen Grjotheim spiller “John”, Duc Mai-The spiller “The Engineer” og Trung Tong spiller “Thuy”.
Foto: Nicolai Aass
En kjærlighetshistorie mellom en amerikansk soldat og en vietnamesisk kvinne er den neste store musikalen på Folketeatret.
46Shares

Scenekvelder presenterte sin neste, store musikal-satsing, “Miss Saigon” under en lansering på Folketeateret.

Handlingen foregår i Saigon under Vietnamkrigen på 1970-tallet og forteller historien om umulig kjærlighet mellom Chris og Kim, en amerikansk soldat og en ung vietnamesisk kvinne.

– For første gang blir “Miss Saigon” satt opp på den norske storscenen. Vi er utrolig stolte over å kunne presentere en cast med flere dyktige norsk-vietnamesiske skuespillere blant hovedrollene. Det gir noe helt eget at andregenerasjons vietnamesere kan fortelle historien om Vietnamkrigen på en norsk scene, sier Karianne Jæger, executive producer og eier i Scenekvelder, ifølge en pressemelding.

Under lanseringen ble hovedrollene presentert, og de ga også over 300 musikalfans som satt i salen en musikalsk smakebit fra “Miss Saigon”.

– Mangfold gjør samfunnet vårt rikere. Det ønsker vi også å gjenspeile på scenen. Derfor er vi utrolig glade for den positive utviklingen vi ser i Norge nå hvor stadig flere mennesker med flere ulike bakgrunner velger scenekunsten, legger hun til.

Etterlengtet rolle

Catharina Vu, kjent blant annet som den vietnamesiske au pairen i suksess-serien “Exit”, skal spille hovedrollen “Kim” i Miss Saigon.

Vu en erfaren teaterskuespiller, og har medvirket i forestillinger som “Vaffelhjarte” på Riksteateret og “Charlie og sjokoladefabrikken” på Det Norske.

– Jeg måtte klype meg selv i armen da jeg fikk rollen. “Miss Saigon” er en musikal jeg lenge har hatt lyst til å spille i, og rollen “Kim” har en historie jeg gjerne vil fortelle. Mine foreldre er blant de som måtte flykte fra Vietnamkrigen, så historien som musikalen forteller betyr mye for meg.

I rollene:

  • Sigurd Marthinussen spiller “Chris”
  • Catharina Vu spiller “Kim”
  • Espen Grjotheim spiller “John”
  • Duc Mai-The spiller “The Engineer”
  • Sanne Kvitnes spiller “Ellen”
  • Karen Bernardino spiller “Gigi”
  • Trung Tong spiller “Thuy”