Hkeem (20) ute med ny låt

Det er oppveksten på Stovner som har fått Hkeem (20) dit han er i dag med storsuksess med låten "Fy faen" og flere låter låter i ermet
Foto: Stephen G. Simmersholm
Samme dag som det var 17 år siden Benjamin Hermansen ble drept, slapp Hkeem sin nye låt. «Ghettoparasitt». – Tilfeldig, men perfekt timing, ifølge Hkeem. 
0Shares

«Ikke misforstå, jeg elsker landet mitt. Men noen folk tror jeg går rundt med noe dynamitt», synger Hkeem i sin nye låt «Ghettoparasitt», som ble sluppet fredag. Denne dagen markerte også at det er 17 år siden drapet på Benjamin Hermansen.

– «Ghettoparasitt» handler om fordommer man møter i hverdagen. Jeg skrev denne låten i frustrasjon, og i håp om at vi som mennesker skal slutte å sette hverandre i bås basert på utseende, sier Hkeem i en pressemelding.

Til P3 sier Hkeem at det var tilfeldig at sangen ble sluppet akkurat denne dagen.

Hkeem sin nye låt «Ghettoparasitt» ble sluppet fredag.
Foto : Skjermdump, Youtube

– Jeg fikk sjokk da jeg innså det. Men jeg tenker også at det er perfekt timing, at det kanskje er ment for noe. At jeg slipper en slik låt nå sier kanskje noe om at samfunnet ikke har forandret seg på 17 år. Vi har kanskje ikke kommet så langt likevel, når noen alltid må dømme eller ha noe på deg, eller ha fordommer, sier han til P3.

Bakterie
En «ghettoparasitt» er en med minoritetsbakgrunn som blir sett på som en bakterie. Det er en som dømmes og ikke aksepteres fordi han eller hun snakker et annet språk, har en annen kultur, eller ser annerledes ut, ifølge Hkeem.

Til P3 forteller Hkeem at låta han skrev for ett år siden, er inspirert av andre historier også, ikke bare hans. 20-åringen synger eksempelvis om statsløse Mahad Mahamud. Han spør hvor staten er og om hvem som skal ta ansvar. Han kommer også med et stikk til Sylvi Listhaug, og synger følgende:

«Sylvi på jakt, går under radaren din. Det er vanskelig å tro at hun er fargeblind».