Gjør comeback i Melodifestivalen

 
Foto: Claudio Poblete
Svensk-chilenske DJ Mendez herjet på hitlistene tidlig på 2000-tallet. Nå gjør han comeback som finalist i svenskenes kvalifisering til Eurovision Song Contest.

I 2000 ble artisten, som egentlig heter Leopoldo Jorge Mendez Alcayaga, internasjonalt kjent med sin hit Razor Tongue, en låt som kom på femteplass i VG-listen i Norge.

To år senere kom han på andreplass i Melodifestivalen med bidraget Adrenalin, mens året etter ble han slått ut i andre runde i samme konkurranse med låten Carnaval.

Siden har det vært stille, med noen få unntak. Mendez har i løpet av de siste 15 årene bodd mesteparten av tiden i Chile, hvor han har blitt reality-TV-stjerne og seksbarnsfar. For to år siden stilte også Mendez opp i det chilenske lokalvalget for å bli ordfører i fødebyen Valparaiso, uten å lykkes.

– Vintrene ble problemet
I et åpenhjertelig intervju med Expressen fortalte Mendez om hvorfor han forlot Sverige og en forholdsvis suksessfull artistkarriere for å starte på nytt i Chile.

– Vinterkulden begynte å ta knekken på meg, og jeg begynte å utvikle vinterdepresjoner på grunn av det kalde været og mørket. Jeg hadde inntil da bodd i Sverige i 26 år og i de siste årene så ble det litt for mye.

Til helgen gjør DJ Mendez comeback på svensk TV, som finalist i Melodifestivalen, hvor vinneren får representere Sverige i den internasjonale Eurovision-finalen i Lisboa i mai.

– Jeg har alltid hatt Sverige i mitt hjerte. For meg er Sverige det aller største når det gjelder musikk.