Sunn somalisk og pakistansk mat

Vardesenteret har lagt ut filmsnutter med sunn mat fra somalisk og pakistansk kjøkken.

Kreftforeningen har nylig publisert filmer med inspirasjon til gode matvaner.

Rettene er inspirert av det somaliske og pakistanske kjøkken. Khadra og Andleeb viser hvordan du kan lage enkle, smakfulle og sunne retter, sammen med Joanna, som er ernæringsfysiolog.

Lager injera

En av rettene som lages er somalisk injera, som vises frem i både norsk og somalisk utgave.

– Interessen for mat kom fra barndommen, hvor jeg bidro til i kjøkkenet, og noe som etter hvert ble til min hobby. Senere studerte jeg ernæring, mat og helse, sier Khadra

Injera er en form for flatbrød som lages i hele Øst-Afrika, forklarer hun.

– I den somaliske versjonen består ingrediensene av ulike melblandinger. Jeg har valgt en grov meltype av helsegrunner

Retten beskrives av ernæringsfysiolog Joanna som et godt alternativ.

– Jeg anbefaler bruken av fullkornsprodukter, som kan bidra til å forebygge kreft og andre livsstilssykdommer.

Les mer på Kreftforeningens hjemmeside