Norsk-tamilsk danseskole markerte jubileum

Tamilsk tradisjonell dans tok elementer fra malerkunsten under Kalasaadhana danseskoles 21-års jubileum på Bærum kulturhus.
Foto: Ramesh Sivarajah
Tamilsk danseteater iscenesatt på Bærum kulturhus av Kalasaadhana danseskolen gjenspeilet aspektene i indisk kunst gjennom Raja Ravivarmas malerier.
232Shares

Kalasaadhana danseskole markerte sitt 21-års jubileum i januar på Bærum kulturhus. Kvelden var fylt med tamilsk tradisjonelt danseshow og danseteater.

Førstedelen var et gruppedanseinnslag basert på de 11 formene i tamilsk tradisjonell
dans, Nattiyam.

Etter pausen tok danseteateret med tittelen “Paintings Alive” publikumet til en
spennende reise gjennom malekunstneren Ravivarma’s malerier og temaer som han
uttrykte gjennom sine kunstverk.

Kalasaadhana er en danseskole, som ble etablert i 2002. Senteret driver hovedsakelig med undervisning og trening i tamilsk tradisjonell dans, Bharatha Natyam for barn, og unge.

Skolen har godt samarbeid med kunst og kulturmiljøet i Bærum og Oslo, deriblant gjennomført en rekke prosjekter med temaer om inkludering og mangfold.

Temabasert

Kalasaadhana danseskolens direktør og danselærer Kavitha Laxmi er opptatt av å
skape temabaserte forestillinger med referanse til tamilsk og norsk litteratur og nye samtidsrelaterte spørsmål om menneskeheten og samfunnsproblemer.

– Vårt fokus på er på universelle spørsmål om menneskeheten, og danseskole er åpen for å inkludere verdenslitteratur i den tematiske foryngelsen av tradisjonell dans. Kalasaadhana opprettholder uavhengighet i valg av emne og ser for seg å utvide omfanget av tamilsk dans ved å gi estetisk rom til alle nyanser av indre søken i det menneskelige sinn, sier hun i en pressmelding.