Flerkulturelle profiler leder NRKs 17. mai-sending

Årets programledere på TV til NRKs 17. mai-feiring: (f.v) Dennis Vareide, Haddy N'Jie og Noman Mubashir.
Foto: Ole Kaland/NRK
Haddy N`jie gjør comeback i NRKs feiring av grunnlovsdagen, og får følge av blant annet Noman Mubashir.
0Shares

Youtuber Dennis Vareide debuterer som reporter fra barnetoget i NRKs 17. mai-sending, mens Haddy N'jie (bildet) er tilbake som programleder fra Slottsplassen. 

N'jie ledet 17. mai-sendingen i jubileumsåret i 2014, og er altså tilbake på TV-skjermen på nasjonaldagen i år, ifølge NTB.

Vareide, kjent fra Youtube-kanalen Prebz & Dennis er helt fersk som TV-reporter og har fått jobben med å lodde stemningen blant barn i og rundt barnetoget. Mannen som skal kommentere barnetoget i sin helhet, er Noman Mubashir, kjent blant annet fra programmene «Migrapolis» og «Hva har du i bagasjen?».

– Gode rollemodeller
NRK melder om innslag fra feiringen over hele landet, fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør, i tillegg til 17. mai-stoff på nrk.no gjennom hele dagen. 

17. mai-feiringen kan følges direkte på NRK1 og NRK TV fra klokken 07.50 til kl 14.00. Rapporter fra alle de nordmenn som feirer 17. mai i utlandet, får man også i løpet av dagen.

Camilla Øyen Langfeldt, prosjektleder for 17. mai på NRK sier ulik etnisk bakgrunn skal også speiles på TV-skjermen.

– NRK er så heldige å ha gode programledere som evner å formidle de spennende sakene, den gode stemningen og gleden ved en dag som 17.mai, skriver hun til Utrop i en e-post

Leder i SSI, Shakeel Rehman, ser det som naturlig at statskanalen satser mangfoldig i årets 17. mai-sending.

– Mangfold er en naturlig og selvsagt byggesten i et sekulært demokrati. Vi i SSI setter stor pris på at dette selvfølgelige er representert blant programledere på nasjonaldagen. Disse er gode rollemodeller som står for sekulære verdier som likestilling og åpenhet. Vi gratulerer med dagen, sier Rehman til Utrop.