– Oslopolitiet gir fortrinnsrett til SIAN fremfor ERAS internasjonal parade

Arrangøren av Erasfestivalen mener Oslopolitiet behandler dem urettferdig. På bildet ser vi lederne av ERAS organisasjoner i 2016.

Bak den årlige Erasfestivalen står 28 innvandrerorganisasjoner i Oslo. Festivalen søkte om tillatelse til paraden i juni, og fikk innvilget tillatelsen.

– Nå prioriterer politiet SIAN, og har bedt oss om å ikke gå i parade i Karl Johans gate. Dette mener vi er dypt urettferdig, sier koordinator for Erasfestival, Alfredo Biamont til Utrop. 

I følge Biamont frykter politiet sammenstøt. Han påpeker at det er SIAN som burde blitt flyttet til et annet sted eller til en annen dato. 

– Denne paraden er en kulturelt aktivitet organisert av Oslos beboere. Hvorfor skal vi bli ilagt forbud?

– Denne paraden er en kulturelt aktivitet organisert av Oslos beboere. Vi har holdt på i snart 11 år. Hvorfor skal vi bli ilagt forbud når vi har gjor alt riktig og søkt i god tid i forveien? Dette er jo en fredelig festival som har brobygging som formål. Har SIAN mer rettigheter enn oss? spør Biamont. 

Han opplyser at paraden legges til mot Aker Brygge i stedet, og skuffet over at politiet tvinger Eras til å tilpasse seg SIAN og ikke motsatt. 

– Vi søkte om tillatelse først, og fikk det først, påpeker Biamont. 

 Utrop har forsøkt å få en kommentar fra Oslopolitiet uten å lykkes. 

Erasfestivalen er sponset av blant annet Utrop og Oslo Kommune.