– Oslopolitiet gir fortrinnsrett til SIAN fremfor ERAS internasjonal parade

Arrangøren av Erasfestivalen mener Oslopolitiet behandler dem urettferdig. På bildet ser vi lederne av ERAS organisasjoner i 2016.
Foto: Alfredo Biamont
I helgen er det duket for Erasfestival som tradisjonelt starter med en internasjonal parade gjennom Karl Johans gate. Men fredag fikk arrangøren beskjed om at det ikke blir tillatt med parade gjennom Karl Johans gate. Årsak: SIAN skal holde demonstrasjon.  

Bak den årlige Erasfestivalen står 28 innvandrerorganisasjoner i Oslo. Festivalen søkte om tillatelse til paraden i juni, og fikk innvilget tillatelsen.

– Nå prioriterer politiet SIAN, og har bedt oss om å ikke gå i parade i Karl Johans gate. Dette mener vi er dypt urettferdig, sier koordinator for Erasfestival, Alfredo Biamont til Utrop. 

I følge Biamont frykter politiet sammenstøt. Han påpeker at det er SIAN som burde blitt flyttet til et annet sted eller til en annen dato. 

– Denne paraden er en kulturelt aktivitet organisert av Oslos beboere. Hvorfor skal vi bli ilagt forbud?

– Denne paraden er en kulturelt aktivitet organisert av Oslos beboere. Vi har holdt på i snart 11 år. Hvorfor skal vi bli ilagt forbud når vi har gjor alt riktig og søkt i god tid i forveien? Dette er jo en fredelig festival som har brobygging som formål. Har SIAN mer rettigheter enn oss? spør Biamont. 

Han opplyser at paraden legges til mot Aker Brygge i stedet, og skuffet over at politiet tvinger Eras til å tilpasse seg SIAN og ikke motsatt. 

– Vi søkte om tillatelse først, og fikk det først, påpeker Biamont. 

 Utrop har forsøkt å få en kommentar fra Oslopolitiet uten å lykkes. 

Erasfestivalen er sponset av blant annet Utrop og Oslo Kommune.